Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çatkapı misafiriniz mi geldi? 5 dakikada poğaçanız hazır

Çatkapı gelen misafir için enfes poğaça tarifi sizleri bekliyor. Hem mayasız hem peynirli pratik poğaça tarifinin malzemeleri ve püf noktaları verildi. İşte sadece 5 dakikada hazırlayabileceğiniz peynirli poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 13.11.2023 14:24
Güncelleme Tarihi: 13.11.2023 14:24

Çatkapı misafiriniz mi geldi? 5 dakikada poğaçanız hazır

Çatkapı misafiri gelenlerin artık telaşlanmasına gerek yok! Sadece 5 dakika içersinde yapacağınız mayasız ve peynirli poğaça tarifi sizlerle. Pratikliği ve lezzet ile göz dolduran poğaça tarifi ile misafirleriniz parmaklarını yiyecek. Acil durumlar için mükemmel çözüm olan mayasız peynirli poğaça tarifinin malzemeleri ve püf noktaları...

PRATİK POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 2 su bardağı ölçüsünde 
  • 1 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş peynir
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu 
  • Tuz 
  • İsteğe bağlı olarak üzeri için çörekotu ya da susam 

Pratik poğaça tarifi

PRATİK POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. 180°’de fırınınızı ısıtın. 
  2. Bir karıştırma kabının içersine un ve kabartma tozunu ve ununuzu alıp karıştırın. 
  3. Ayrı bir kabının içersinde sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı homojen kıvama gelene kadar çırpın. 
  4. Yoğurtlu karışımınızı unlu karışımınıza ekleyerek, hamurunuz kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Hamurunuza rendelenmiş olan peynirinizi ekleyin ve hamurunuz içersinde peynirin her yere eşit şekilde dağılmasına özen gösterin.
  6. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak el yardımı ile poğaça şeklini verin. 
  7. Hazırlamış olduğunuz poğaçalarınızı yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 
  8. İsteğe bağlı olarak poğaçalarınızın üzerine çörekotu ya da susam serpiştirin. 
  9. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında yaklaşık olarak 20 - 25 dakika boyunca pişirin. Herkese afiyet olsun...