Çatalca'da izinsiz yılan beslenen eve operasyon: 18 piton, 21 Mısır ve 3 king el konuldu

Çatalca'da yapılan denetimde, izinsiz bakıldığı tespit edilen 18 piton, 21 Mısır ve 3 king yılanına el konuldu; şahsa idari para cezası verildi.

Yayın Tarihi: 10.06.2026 11:51
Güncelleme Tarihi: 10.06.2026 11:55

Çatalca'da izinsiz yılan beslenen eve operasyon: 18 piton, 21 Mısır ve 3 king el konuldu

Çatalca'da izinsiz yılan beslenen eve operasyon: 18 piton, 21 Mısır ve 3 king el konuldu

İstanbul'un Çatalca ilçesinde gerçekleştirilen denetimde, gerekli izinleri bulunmayan 18 piton, 21 Mısır ve 3 king yılanı tespit edildi. Yılanlara el konularak koruma altına alındı ve ilgili şahsa idari para cezası uygulandı.

Operasyonun gerçekleşme şekli

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine kolluk kuvvetleriyle birlikte Çatalca'daki adrese giderek inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde, izinsiz olarak bulundurulan 18 piton, 21 Mısır ve 3 king yılanı tespit edildi ve hayvanlara el konuldu.

Kurumdan yapılan açıklama

"Gelen bir ihbarı değerlendiren ekiplerimiz, kolluk kuvvetleriyle birlikte Çatalca’daki bir evde denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde gerekli izinleri bulunmayan 18 piton yılanı, 21 Mısır yılanı ve 3 king yılanı tespit edildi. Ekiplerimiz tarafından söz konusu yılanlara el konularak, koruma altına alındı. İlgili şahıs hakkında ise idari para cezası uygulandı. Yaban hayvanlarının izinsiz olarak bulundurulmasına yönelik denetimlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz"

Yılanlar koruma altına alındı ve yetkili birimlerce gerekli işlemler yapıldı.

İSTANBUL’DA BİR EVE DÜZENLENE OPERASYONDA GEREKLİ İZİNLERİ BULUNMAYAN 18 PİTON YILANI, 21 MISIR...

İSTANBUL’DA BİR EVE DÜZENLENE OPERASYONDA GEREKLİ İZİNLERİ BULUNMAYAN 18 PİTON YILANI, 21 MISIR YILANI VE 3 KİNG YILANA EL KONULDU.

İSTANBUL’DA BİR EVE DÜZENLENE OPERASYONDA GEREKLİ İZİNLERİ BULUNMAYAN 18 PİTON YILANI, 21 MISIR...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.