Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,09%
EURO
34,84 0,09%
ALTIN
2.380,14 -0,2%

Çat kapı gelen misafirlere irmikli kurabiye tarifi! Yarım saatte hazırlanıyor

Kolay ve nefis Semolina Kurabiye tarifiyle, konuklarınızı ve ailenizi hoş bir lezzetle ağırlayabilirsiniz. İşte hem pratik hem damak çatlatan nefis Semolina Kurabiye tarifi...

Yayın Tarihi: 22.04.2024 20:15
Güncelleme Tarihi: 22.04.2024 20:15

Çat kapı gelen misafirlere irmikli kurabiye tarifi! Yarım saatte hazırlanıyor

Bu eşsiz Semolina Kurabiye tarifiyle, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet şölenine hazır olun. İşte adım adım Semolina Kurabiye tarifi...

semolina kurabiye

MALZEMELER

• 125 gram oda sıcaklığında tereyağı

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 çay bardağı pudra şekeri

• 1 çay bardağı irmik

• 1 çay bardağı nişasta

• 2.5 su bardağı un

• 1 paket vanilya

• Yarım paket kabartma tozu

• Dekorasyon için hindistan cevizi ya da çikolata sosu

HAZIRLANIŞI

• Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağ ve pudra şekerini geniş bir kapta güzelce karıştırın.

• İrmik, nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yapışmayan kıvamda bir hamur olana dek yoğurun.

• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

• 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin, bu yaklaşık 20-25 dakika alabilir.

• Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.

• Üzerini hindistan cevizi ya da çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Lezzetli irmikli kurabiyeleriniz servise hazır! Çay saatlerinizde veya sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.