Bu eşsiz Semolina Kurabiye tarifiyle, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz, ağızda dağılan bir lezzet şölenine hazır olun. İşte adım adım Semolina Kurabiye tarifi...
MALZEMELER
• 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 1 çay bardağı irmik
• 1 çay bardağı nişasta
• 2.5 su bardağı un
• 1 paket vanilya
• Yarım paket kabartma tozu
• Dekorasyon için hindistan cevizi ya da çikolata sosu
HAZIRLANIŞI
• Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ile sıvı yağ ve pudra şekerini geniş bir kapta güzelce karıştırın.
• İrmik, nişasta, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Yapışmayan kıvamda bir hamur olana dek yoğurun.
• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
• 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, kurabiyelerin üzeri altın sarısı bir renk alana kadar pişirin, bu yaklaşık 20-25 dakika alabilir.
• Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğumaya bırakın.
• Üzerini hindistan cevizi ya da çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Lezzetli irmikli kurabiyeleriniz servise hazır! Çay saatlerinizde veya sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.