Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Çankırı’yı sallayan deprem! 4,5 şiddetindeki sarsıntı paniğe neden oldu!

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bugün saat 16.04’te 4,5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssü ve derinliği belli oldu. Çankırı ve çevre illerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olup olmadığı merak ediliyor. İşte son dakika deprem haberinin ayrıntıları…

Yayın Tarihi: 27.12.2023 17:13
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 17:18

Çankırı’yı sallayan deprem! 4,5 şiddetindeki sarsıntı paniğe neden oldu!

Türkiye, bugün bir deprem haberiyle sarsıldı. Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde saat 16.04’te 4,5 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Ilgaz, derinliğinin ise 7 kilometre olduğunu duyurdu.

Deprem, Çankırı’nın yanı sıra Kastamonu, Çorum, Ankara, Zonguldak, Karabük ve Bartın gibi çevre illerde de hissedildi. Deprem, vatandaşlarda korku ve paniğe neden oldu. Bazı vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı.

DEPREM SONRASI AÇIKLAMA!

Deprem sonrası AFAD’tan yapılan açıklamada, “Deprem sonrası, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadeleri kullanıldı.

Çankırı Valisi Fırat Taşolar da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremle ilgili kurumlarına ulaşan herhangi bir olumsuz çağrı olmadığını bildirdi. Vali Taşolar, vatandaşlara sakin olmaları çağrısında bulundu.

ÇANKIRI DEPREM RİSKİ YÜKSEK BİR ŞEHİR!

Çankırı, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından hazırlanan diri fay haritasında birinci derece risk altında olan şehirler arasında yer alıyor.

MTA tarafından hazırlanan diri fay haritasında, 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt olarak belirlendi.

Çankırı’da meydana gelen depremin ardından, vatandaşların deprem tedbirlerine uymaları ve resmi kaynaklardan gelen bilgilere itibar etmeleri gerekiyor.