Canik'te üniversiteye ilk kez giren öğrencilere koşulsuz burs desteği

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeden ilk kez üniversite kazanan tüm öğrencilere herhangi bir özel koşul aranmaksızın burs verileceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.09.2026 10:50
Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 10:50

Canik'te üniversiteye ilk kez giren öğrencilere koşulsuz burs desteği

Canik'te eğitim desteği geleneği sürüyor

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçe genelinde eğitim alanındaki projelerin devam ettiğini belirterek, bu yıl da ilk kez üniversiteyi kazanan öğrencilerin tamamına burs desteği sağlanacağını duyurdu. Sandıkçı, Canik Belediyesi olarak eğitime verdikleri önemin somut örneklerinden birinin bu burs uygulaması olduğunu vurguladı.

bursun kapsamı ve hedefi:

Başkan Sandıkçı, uygulamanın son dört yıldır aralıksız sürdüğünü ve söz konusu dönemde Canik'ten ilk kez üniversiteye giren tüm öğrencilere herhangi bir özel şart aranmaksızın burs verildiğini söyledi. Sandıkçı, belediyenin bu uygulamayla hem öğrencilerin motivasyonunu artırmayı hem de ailelerin eğitim bütçelerine doğrudan katkı sunmayı amaçladığını aktardı. Ayrıca belediyenin, bu alanda Türkiye'de benzer kapsamda destek veren nadir kuruluşlardan biri olduğunu ifade etti.

başvuru süreci ve gerekli belgeler:

Burs başvuruları, Canik Belediyesi hizmet binasında zemin katta bulunan Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Birimi üzerinden kabul ediliyor. Başvuru sırasında öğrencilerden öğrenci belgesi, şahsi banka hesap numarası (IBAN) ve T.C. kimlik kartı isteniyor. Başvuruların son tarihi 2 Ekim 2026 olarak ilan edildi.

Sandıkçı, belediyenin ilkokuldan üniversiteye ve mezuniyete kadar eğitim yaşamının farklı aşamalarını kapsayan destek programlarını genişletmeye devam ettiğini belirterek, "Yükseköğretim yolculuğuna başlayan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Belediye yetkilileri, başvuru sürecinin kolaylaştırılması ve adayların doğru yönlendirilmesi için birim personelinin öğrencilere bilgi desteği verdiğini açıkladı. İlgili öğrencilerin başvurularını belirtilen birime tamamlamaları halinde burs ödemeleri için gerekli işlemlerin başlatılacağı bildirildi.

CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI, BURS DESTEĞİ BAŞVURULARINI SÜRDÜRDÜKLERİNİ BELİRTEREK BU...

CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI, BURS DESTEĞİ BAŞVURULARINI SÜRDÜRDÜKLERİNİ BELİRTEREK BU YIL DA İLK DEFA ÜNİVERSİTEYİ KAZANAN ÖĞRENCİLERİN TAMAMINA BURS DESTEĞİ SAĞLAYACAKLARINI İFADE ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Murat Doğan

Ben Murat Doğan, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr'de Yaşam kategorisi için yazıyorum. Aslında 'yaşıyorum' desem daha doğru! Gastronomi ve seyahat yazarıyım. Sürekli yeni yerler keşfeder, yeni lezzetler denerim. Samimi, keyifli ve 'gurme' bir anlatımım olduğunu söylerler.