Canik'te fiber dönüşüm: 20 bin hane 45 günde yüksek hızlı internete kavuşacak

Canik Belediyesi ile bir internet sağlayıcısı 20 bin haneyi kapsayan 38 bin metre fiber altyapı için protokol imzaladı; çalışmanın 45 günde tamamlanması hedefleniyor.

Yayın Tarihi: 06.04.2026 14:50
Güncelleme Tarihi: 06.04.2026 14:50

Canik'te fiber dönüşüm: 20 bin hane 45 günde yüksek hızlı internete kavuşacak

Canik'te fiber dönüşüm: 20 bin hane 45 günde yüksek hızlı internete kavuşacak

Protokol imzalandı, hedef kısa sürede tamamlamak

Samsun'un Canik ilçesinde 20 bin haneyi kapsayan fiber altyapı projesi için Canik Belediyesi ile bir internet sağlayıcısı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, ilçede yüksek hız ve geniş bant erişimi sağlanması amaçlanıyor.

Protokole Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile firma yetkilisi imza attı. Çalışmaların 45 gün içinde tamamlanması hedefleniyor.

Başkan Sandıkçı, ilçe genelinde teknoloji yatırımlarını artırma hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, Canik'in internet altyapısında önemli bir adım attıklarını söyledi. Şu ifadelere yer verdi: Canik’imizde teknolojiye yönelik dev bir yatırıma daha imza atmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Canik’imizde interneti bakır kablolar üzerinden alan 20 bin hanemizi, internete yüksek hızla erişim sağlayan fiber optik altyapıyla buluşturacağız. İmzaladığımız bu protokol, ilçe merkezindeki tüm mahallelerimize tek seferde fiber optik ağ hizmeti sunacak olmasıyla da bir ilki daha beraberindeki getiriyor. Canik’imizde fiber optik ağa yönelik ilk etapta yaklaşık 38 bin metre altyapı çalışması gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimizin ve gençlerimizin internet hizmetinden daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde faydalanmasını sağlayacağız. İlçemizde sürdürdüğümüz teknoloji atağıyla yeni projeler kazandırmaya devam ediyoruz. Canik’imiz ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olsun.

Projenin öncelikli hedefleri arasında vatandaşların, özellikle gençlerin, internete daha hızlı ve kesintisiz erişimini sağlamak bulunuyor. Canik Belediyesi, teknoloji odaklı yatırımları artırarak ilçede dijital erişimi güçlendirmeyi sürdüreceğini belirtti.

CANİK BELEDİYESİ VE BİR İNTERNET SAĞLAYICISI ARASINDA FİBER OPTİK AĞ ALTYAPI ÇALIŞMALARI...

CANİK BELEDİYESİ VE BİR İNTERNET SAĞLAYICISI ARASINDA FİBER OPTİK AĞ ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPILMASINA YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ CANİK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SANDIKÇI VE FİRMA YETKİLİSİ TARAFINDAN İMZALANDI.

CANİK BELEDİYESİ VE BİR İNTERNET SAĞLAYICISI ARASINDA FİBER OPTİK AĞ ALTYAPI ÇALIŞMALARI...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.