DOLAR
42,6 -0,05%
EURO
49,96 -0,36%
ALTIN
5.806,67 -0,2%
BITCOIN
3.852.616,94 2,11%

Çanakkale Gelibolu'da Ilgardere yakınlarında orman yangınına geniş çaplı müdahale sürüyor

Ilgardere kırsalında başlayan orman yangınına 9 uçak, 6 helikopter, 143 kara aracı ve 391 personelle müdahale ediliyor; 126 kişi tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 22.08.2025 20:28
Güncelleme Tarihi: 22.08.2025 20:28

Çanakkale Gelibolu'da Ilgardere yakınlarında orman yangınına geniş çaplı müdahale sürüyor

Çanakkale Gelibolu'da Ilgardere yakınlarında orman yangınına geniş çaplı müdahale sürüyor

GÜNCELLEME 3

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde Ilgardere köyü kırsalında saat 14.22 sıralarında başlayan ve ormanlık alana sıçrayan yangına, ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Müdahale ekipleri ve kaynaklar

İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Valilik açıklamasına göre müdahalede 9 uçak, 6 helikopter, 143 kara aracı ve 391 personel görev alıyor. Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Yerel destek ve güvenlik önlemleri

Orman ekiplerinin çalışmalarına, polis ekipleri de TOMA ile destek verirken, köylüler tankerlerle su taşıyarak müdahaleye katkı sağlıyor. Sahada koordineli çalışma devam ediyor.

Tahliye ve iletişim altyapısı

Çanakkale Valiliğinin NSosyal'deki hesabından yapılan açıklamada, yangın nedeniyle Pazarlı ve Ilgardere köylerinden toplam 126 vatandaşın tedbiren güvenli bölgelere nakledildiği bildirildi. Haberleşmenin kesintisiz sağlanabilmesi amacıyla iki operatör tarafından 2 mobil baz istasyonu hizmete sunuldu. Açıklamada, yangından etkilenen köylerde şu an itibarıyla herhangi bir enerji kesintisi bulunmadığı ifade edildi.

Operasyonun seyri

Valilik açıklamasında müdahalenin aralıksız sürdüğü kaydedildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı