Çanakkale'de Trafikte Tartışma: Sürücünün Ehliyetine Rapor Alıncaya Kadar El Konuldu
Olayın Detayları
İl Emniyet Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi'nde aracıyla seyir halindeki B.G.'ye başka bir araçta bulunan G.A. ve Ö.B. tarafından hakaret edildi. Yaşanan tartışma üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince yakalandı.
Şüphelilere, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından idari para cezası uygulandı. Ayrıca, G.A.'nın sürücü belgesine, ilgili sağlık kuruluşundan doktor onaylı "psikolojik açıdan herhangi bir sorunu yoktur" raporu alıncaya kadar el konuldu.
Gelişmenin Önemi
Uygulanan işlem, trafikte yaşanan sözlü tartışmaların takip sürecinde emniyet birimlerinin hem idari yaptırım hem de sürücü sağlık durumu değerlendirmesini içerebileceğini gösteriyor. Soruşturma ve rapor süreci tamamlanana dek sürücü belgesine el konulması, yetkili sağlık kurumlarından alınacak raporla sonlanacak.