Beklenmedik çatı sürprizi
Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan Ziver Akın Camiinin çatıya yakın bölümündeki yağmur oluğunda bir mısır fidesi büyüdü. Herhangi bir ekim veya bakım yapılmadığı halde gelişen bitki, mahalle sakinlerinin dikkatini çekti.
Nasıl filizlendi:
Oluğun içinde biriken toprak ve yağmur suyu, kargaların taşıdığı mısır tanelerinden birinin burada kalıp filizlenmesi için uygun ortam sağladı. Yerel gözlemlere göre fide yaklaşık 1,5 metre boyuna ulaştı. Yetkililer, olayın doğa ve şehir yaşamının beklenmedik kesişimlerinden biri olduğunu belirtiyor.
Mahalle sakinlerinin gözlemi:
Yerel sakinlerden Cüneyt Altaş, caminin yanındaki ağaçta kargaların yuvası olduğunu ve muhtemelen oradan düşen mısır tanesinin oluğa yerleştiğini söyledi. Altaş, "Enteresan bir olay, çatı üzerinde mısır yetişiyor. Epey büyüdü, mısır verecek diye takip ediyoruz. Sulamadan ve bakım yapmadan büyüdüğüne şaşırıyorlar. Allah'ın hikmeti" diye konuştu.
Oluğun üzerinde beliren mısır fidesi, cami çevresindeki mahalle sakinlerinin merakını ve ilgisini çekiyor; bazıları bitkinin meyve verip vermeyeceğini izliyor. Olay, kent içindeki küçük ekosistemlerin beklenmedik sonuçlar doğurabileceğini gösteriyor.
ALTINORDU İLÇESİNDEKİ ZİVER AKIN CAMİİ'NİN ÇATISINDA BULUNAN YAĞMUR OLUĞUNDA YETİŞEN MISIR FİDANI DİKKAT ÇEKTİ.