Büyükçekmece’de can dostları sahiplendirme festivali

Büyükçekmece’de iki gün süren festivalde barınaktaki köpekler sahiplendirildi, katılımcılara mamadan bakıma kadar hediyeler verildi ve güzellik yarışması düzenlendi.

Yayın Tarihi: 27.06.2026 17:28
Güncelleme Tarihi: 27.06.2026 17:28

Büyükçekmece’de can dostları sahiplendirme festivali

Büyükçekmece’de can dostları sahiplendirme festivali

Etkinlik ve amaç

Büyükçekmece Belediyesi, belediyeye ait barınakta kalan köpeklerin kalıcı yuvalara kavuşması için Mimaroba Barış Manço Parkı’nda düzenlenen bir festivalle halka açtı. Etkinlik 2 gün sürdü ve çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Festival kapsamında birçok firma sponsor oldu; köpek sahiplenen vatandaşlara mamadan bakıma kadar çeşitli hediyeler sunuldu. Ayrıca düzenlenen köpek güzellik yarışması, etkinliğe neşe kattı ve seçilen köpekler izleyicilerden ilgi gördü.

Belediye yetkililerinin açıklamaları

Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü Dr. Seçkin Özdemir, organizasyon hakkında, "Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından organizasyonu başlatılan tüm belediyenin desteği ve herkesin can dostu hayvan severlerin katıldığı festivaldeyiz. Bizim amacımız barınaktaki can dostlarımızı sahiplendirmekten öte onlara bir yol arkadaşı kazandırmak. Bu anlamda bizlere destek veren bütün sponsorlara ve herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükçekmece Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Soner Aslan ise, "Biz burada bütün gönüller ile birlikte seferberlik başlattık. Barınaktaki can dostlarımızı, tüm katılımcılarla bir araya geldik. Festivalin amacı, eğlence müzik ve aynı zamanda can dostu oldu" dedi.

Sahiplenenlerin deneyimleri

Festivalde evlat edindiği köpekle mutluluğunu paylaşan Yılmaz Çebi, "Çok mutluyuz. Ailemize yeni bir üye katıldı. Hep birlikte uzun seneler yaşarız inşallah. Çok güzel festival belediyemize teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Ailesiyle festivale katılan ve köpek sahiplenen Erdal Atlı ise, "Uzun zamandır aradığımız bir şeydi. Sadece karar veremiyorduk. 2 gün önce böyle bir mesaj geldi. Bu mesajı da görünce mutlu olduk. En azından bunlar için yuva kurabilmek, güzel şeylere yapabilmek bizim için daha anlamlı olacağını düşündük. Dolayısı ile ücret vererek satın almaktan ise bu şekilde onun da güzel yuvası olsun istedik" diye konuştu.

Festival, barınaktaki hayvanların kalıcı sahiplerle buluşmasını sağlamayı ve toplumda veteriner hizmetleri ile gönüllü desteğinin önemini vurgulamayı amaçladı.

Büyükçekmece’de can dostları sahiplendirme festivali

Büyükçekmece’de can dostları sahiplendirme festivali

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.