Büyükçekmece Belediyesi TÜYAP 42. Kitap Fuarı'nda ziyaretçilerle buluştu
Türkiye'nin kültür ajandasında yer alan 42. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı kapsamında, Büyükçekmece Belediyesi standı TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde kitapseverleri ağırlıyor. Stand, 21 Aralık'a kadar açık kalacak ve fuar boyunca pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor.
"Ustalara Saygı: Güler Ertan" anma köşesi ilgi gördü
Belediye standında oluşturulan "Ustalara Saygı: Güler Ertan" anma köşesi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti. Anma alanı, edebiyat ve kültür çevrelerinden gelen ziyaretçilere Güler Ertan'ın mirasını hatırlatan bir odağı temsil ediyor.
GETEM: Görme engelliler için sesli kitap projesi tanıtıldı
Fuar kapsamında Büyükçekmece Belediyesi, görme engellilere yönelik sesli kitap projesi GETEM'i tanıttı. Proje, erişilebilir yayıncılık kapsamında atılan somut adımlardan biri olarak öne çıkıyor ve stant ziyaretçilerine tanıtıldı.
Etkinlikler ve konuklar
Standı ziyaret eden isimler arasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi ve eşi Nalan Çebi, belediye meclis üyeleri Murat Erçağ ile Alev Orak ve Prof. Güler Ertan yer aldı. Ayrıca Dağcı-Yazar-Fotoğrafçı Nasuh Mahruki, GETEM projesi kapsamında görme engelliler için özel kayıt verdi.
Müzik ve sahne programları
Fuar etkinlikleri kapsamında, koro şefi Çiğdem Güven yönetimindeki Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Çocuk Korosu sahne aldı. Koronun, özellikle "Ey Özgürlük" başta olmak üzere seslendirdiği eserler izleyicilerden büyük alkış aldı ve performans müziğin evrensel dilini vurgulayarak izleyicilere unutulmaz anlar sundu.
Yazar buluşmaları programı
Büyükçekmece Belediyesi, fuar çerçevesinde düzenlenen yazar buluşmalarıyla okurları bir araya getiriyor. Program tarihleri ve yazarlar şu şekilde planlandı:
Sacide Bolcan (15 Aralık Pazartesi), Yalvaç Ural (16 Aralık Salı), Birsen Ekim Özen (17 Aralık Çarşamba), Nilgün Ilgaz (18 Aralık Perşembe), Sinan Meydan (19 Aralık Cuma).
Fuar süresince Büyükçekmece Belediyesi'nin standı, erişilebilirlik projeleri, anma köşesi ve zengin programıyla ziyaretçilere kapsamlı bir kültür deneyimi sunmaya devam ediyor.
BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ, ULUSLARARASI İSTANBUL TÜYAP KİTAP FUARI'NDA YERİNİ ALDI. "USTALARA SAYGI: GÜLER ERTAN" ANMA KÖŞESİ ZİYARETÇİLERİN İLGİSİNİ ÇEKERKEN, GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP PROJESİ OLAN GETEM DE TANITILDI.