Bursa'da, Kovid-19 salgını döneminde hobi olarak dekoratif mum yapımına başlayan Aslı ve Fatih Kasap çifti, kaliteden memnun kalmadıkları malzemeler nedeniyle kendi atölyelerini kurarak dekoratif mum yapım malzemeleri üretmeye yöneldi.
Bu süreçte çevrim içi satış ve el sanatlarına yönelen çift, öncelikle deri dikim işi ile işe başlayarak zamanla dekoratif mum yapımına odaklandı. Ürünlerde kullandıkları malzemelerin kalitesiz olduğu gerçeği ile karşılaşan çift, ahşap mum fitili, silikon mum kalıbı, esans ve boya üretmeye karar verdi. Fatih Kasap'ın kardeşi Tarık Kasap da ekibe katıldığında, 600 kalıp modeli tasarlayan ortaklar, geçen yıl 60 bin kalıp ve 1 milyon ahşap fitil üretti.
Ürünlerin satışı, atölyeden ve internet üzerinden gerçekleştirilmektedir. Aslı Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asıl mesleğinin restoratörlük olduğunu ve bu alandaki teknik bilgilerini dekoratif mum üretiminde kullandığını belirtti. Üretime başlarken, aldıkları malzemelerin istenilen kaliteyi karşılamadığını fark ettiklerini dile getiren Kasap, "Elimizi bu dalda neye atsak malzemeler teknik olarak bizi tatmin etmedi. Bu durumdan dolayı bir üretim süreci başlamış oldu," dedi.
Kendilerine malzeme alan müşterilere teknik destek sağladıklarını kaydeden Aslı Kasap, "Amacımız, müşterinin aldığı malzemelerle iyi bir ürün çıkarmasını sağlamak. Ürünü satabilecekleri bir değer haline getirmelerine yardımcı olmak istiyoruz," ifadelerini kullandı.
Fatih Kasap, daha önce otomotiv sanayisinde kalıpçı olarak çalıştığını ve bu alandaki bilgisini mum kalıbı üretiminde kullandığını vurguladı. CNC makineleri kullanarak kalıpların üretim süreçlerinde ilerlediklerini belirten Kasap, "Programlaması, çizimi, kalıp yapımı hakkında bilgim olduğu için daha kolay ilerlememizi sağladı," şeklinde konuştu.
Kasap, dekoratif mum yapımında yalnızca kalıbın değil, birçok malzemeye de ihtiyaç olduğunu belirtti ve Türkiye'deki üretim eksiklikleri nedeniyle yurt dışından ürün temin ettiklerini söyledi. Tarık Kasap ise uzun yıllar tarihi eser projeleri üzerinde çalıştığını ve restorasyon alanındaki tecrübelerini kalıp tasarımına aktardığını ifade etti. Kasap, restorasyon mesleğinden edindiği tecrübeyle, 3 boyutlu projeler kullanarak dikkat çekici kalıplar üretmeye devam ettiklerini dile getirdi.
Bursa'da, Kovid-19 salgını döneminde hobi olarak dekoratif mum yapan aynı aileden 3 ortak, kurdukları atölyede dekoratif mum yapım malzemeleri üretmeye başladı.
Bursa'da, Kovid-19 salgını döneminde hobi olarak dekoratif mum yapan aynı aileden 3 ortak, kurdukları atölyede dekoratif mum yapım malzemeleri üretmeye başladı.