Bursa'da "dur" ihtarına uymayan sürücü 5 kilometre kaçtı, 3 araca çarpıp duvara girdi
Merkez Yıldırım ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde meydana gelen olayda, rutin devriye görevi yapan trafik ekipleri şüphe üzerine bir otomobile "dur" ihtarında bulundu. İhtara uymayan sürücü, polis ekiplerinden kaçmaya başladı.
Olayın ayrıntıları
Sürücünün kaçışı yaklaşık 5 kilometre sürdü. Bu süre içinde sürücü tehlikeli şekilde şerit değiştirerek ve çevre güvenliğini tehlikeye atarak ilerledi; kontrolden çıkan otomobilin yol boyunca 3 farklı araca çarptığı bildirildi. Mahalle içi sokaklara giren otomobil bir duvara çarparak kullanılamaz hale geldi. Olay yerinde sürücü aracı terk ederek yaya olarak kaçtı.
Soruşturma ve yaptırımlar
Kaçan şüphelinin kimliği tespit edildi; adı V.M.U. olarak kayıt edildi. Sürücü hakkında "dur ihtarına uymamak, tehlikeli araç kullanmak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçlarından toplamda yaklaşık 100 bin TL idari para cezası uygulandı. Polis ekipleri, V.M.U.'nin yakalanması için geniş çaplı soruşturma ve çalışmalara devam ediyor.
Olay, yerel trafiği ve mahalle güvenliğini olumsuz etkiledi. Polis ekiplerinin soruşturması ile sürücünün yakalanmasına yönelik adımların tamamlanmasının ardından, konuyla ilgili yasal süreç işleyecektir.
BURSA’DA "DUR" İHTARINA UYMAYAN SÜRÜCÜ 5 KİLOMETRE : 3 ARACA ÇARPTI, DUVARA GİREREK DURDU