Burdur'da Orman Genel Müdürlüğü eğitim uçağı Karacaören Barajı kıyısına çekildi
Olay ve kurtarma çalışmaları
Burdur'un Bucak ilçesinde, Karacaören Barajı Gölü'nde kırıma uğrayan Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme eğitim uçağı, göl kıyısına çekildi. Uçağın kıyıya alınması için müdürlük personeli ve köylülerin desteğiyle kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Kazanın ardından Bucak Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, uçağın bulunduğu noktaya ulaşımı sağlamak amacıyla iş makineleriyle yol yapım çalışmaları yürütüyor. Ekipler, aracın güvenli bir şekilde nakledilmesi için çevresel ve operasyonel tedbirleri eş zamanlı sürdürüyor.
Pilotların durumu
Uçakta bulunan iki pilotun, 1'i Türk, diğeri İspanyol olmak üzere, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildikleri bildirildi. Olayda, kurtarma sırasında bir çiftçi tarafından kullanılan balıkçı tekneleri önemli rol oynadı; pilotlar bu teknelerle sudan çıkarılmıştı.
Kurumdan ve yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kaza uçağın dün su alma sırasında kalkış yapamaması sonucu kırıma uğramasıyla gerçekleşti. Yetkililer, kazanın nedenlerine ilişkin değerlendirmeleri ve uçağın kaldırılmasına ilişkin teknik çalışmaları sürdürüyor.
Burdur'un Bucak ilçesinde kaza kırıma uğrayan uçak göl kıyısına çekildi.