Bulancak'ta ağlara takılan cisim balıkçıları şaşırttı
Giresun'un Bulancak ilçesinde sabahın erken saatlerinde denize açılan balıkçılar, ağlarına balık yerine at ayağına benzeyen bir cisim takılması üzerine şaşkınlık yaşadı. Balıkçılar önce ağların ağırlığına sevindi, ancak kıyıya getirilen cisim görüldüğünde durum değişti.
Balıkçıların açıklaması
Temel Işık, kıyıya getirilen cisimle ilgili bilgi vererek şunları söyledi: "Sabah saatlerinde denize açıldık. Ancak denizden balık yerine bir atın ön ayağına benzeyen bir cisim çıktı. Bunun doğal yollarla oluşmuş bir şey olduğunu düşünmüyoruz çünkü mermer benzeri sert granit bir taş üzerinde işlenmiş gibi duruyor. Kendi başına bir obje mi yoksa bir at heykelinin parçası mı bilemiyoruz. Bunu müze müdürlüğüne göstererek ne olduğunu anlayabiliriz. Denizden yaklaşık yarım mil açıkta, 15 metre derinlikte ağlarımıza takıldı".
Olay yerindeki bazı balıkçılar, zaman zaman küp benzeri çeşitli cisimlerin ağlarına takıldığını ancak işe yaramaz diye tekrar denize bıraktıklarını belirtti. Bu parçanın dikkat çekici görünümü nedeniyle kıyıya getirildiği ifade edildi.
Bulancak balıkçı barınağına getirilen cisim üzerinde yapılacak değerlendirme için yetkililere veya müze müdürlüğüne başvurulacağı kaydedildi.
GİRESUN’UN BULANCAK İLÇESİNDE DENİZDE BULUNAN CİSİM BALIKÇILARI ŞAŞIRTTI