Bist 100
9.334,13 0%
DOLAR
31,09 -0,06%
EURO
33,8 -0,03%
ALTIN
2.020,75 -0,06%

Bu ekler tarifi ile pastane ustalarını kıskançlıktan çatlatacaksınız! Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti ekler tarifi

Pastanelerde dünyanın parasına satılan ekleri evde kolaylıkla yapabilmeniz artık mümkün. Bu tarif ile Fransız mutfağını adeta evinizde yaşatacaksınız. Lezzetli mi lezzetli pastane ustalarını kıskançlıktan çatlatacak ekler tarifi sizlerle!

Yayın Tarihi: 12.12.2023 17:12
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 17:12

Bu ekler tarifi ile pastane ustalarını kıskançlıktan çatlatacaksınız! Fransız mutfağının vazgeçilmez lezzeti ekler tarifi

Evde Fransız usulü lezzetli mi lezzetli ekler yapmanız artık mümkün. Bu tarif ile pasta ustalarını kıskançlıktan çatlatacak, evinizde Fransız usulü lezzetli ekler yapabileceksiniz. Ev yapımı ekler tarifiniz ile misafirler şaşkın uğratmaya hazır olun! Adım adım en kolay ve lezzetli ekler tarifi sizlerle...

PASTANE USULÜ EKLER TARİFİ MALZEMELERİ 

Kreması için;

  • 1 yumurtanın sarısı 
  • 800 ml süt 
  • 115 gr şeker 
  • 70 gr un 
  • 40 gram nişasta
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tepeleme tereyağı ya da margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 küçük Türk kahvesi fincanı ölçüsünde soğuk süt
  • 1 poşet kremşanti 

PASTANE USULÜ EKLER TARİFİ

Hamuru için;

  • 100 gr tereyağı ya da margarin 
  • 100 gr şeker 
  • Bir çimdik tuz
  • 1 paket vanilya 
  • 200 ml su 
  • 125 gr un
  • 4 tane yumurta 
Üzeri için;
  • 100 gr bitter çikolata 
  • 100 gr sütlü çikolata 
Dekor için ise; 25 gr beyaz çikolata ve antep fıstığı

PASTANE USULÜ EKLER TARİFİ

PASTANE USULÜ EKLER TARİFİ YAPILIŞI  

  1. Eklerin kremasını yapmak için bir tencerenin içersinde yumurta sarısı, şeker, un, süt ve nişastayı ekleyin.
  2. Koyu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar karıştırarak pişirme işlemine devam edin.
  3. Pişen muhallebinizi sıcakken tereyağı ve vanilya eklemesi yaparak yağ eriyinceye kadar karıştırın. Üzerine streç film örterek buzdolabına kaldırıp soğuması için bırakın.
  4. Daha sonra bir fincan soğuk süt yardımıyla kremşanti katılaşana kadar güzelce çırpın. 
  5. Tamamen soğumuş olan muhallebinizi bir defa mikserle güzelce çırparak ardından kremşantinizi ekleyin ve ikisini tekrardan mikser yardımıyla çırpın. İşte kremanız hazır!
  6. Hamurunuz için ise tencerenin içersine tereyağı, su, şeker, tuz ve vanilya alarak kaynatın.
  7. Kaynaya suyun içersine ununuzu boşaltın ve sürekli olarak karıştırın.
  8. Toparlanıp hamur halini aldığı zaman 3 - 5 dakika daha ocakta karıştırın ve hamurunuzu soğumaya bırakın. 
  9. Hamur soğudu zaman içerisine tek tek yumurtalarınızı ilave edin ve mikser yardımıyla güzelce karıştırın.
  10. Tamamen karışmış ve yapışkan bir hamur haline aldığına emin olduğunuz zama, hamur sıkma torbasına doldurun. 
  11. Fırın kağıdı sermiş olduğunuz bir tepsinin içersine ince uzun şeritler şeklinde sıkın. 
  12. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında alt üst şekilde 40 - 45 dakika kadar pişirin. Pişirdikten sonra fırının içerisine 25 - 30 dakika kadar bekletirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. 
  13. Fırından çıkarmış olduğunuz eklerlerinizi ortadan iki eşit parçalara kesin. 
  14. Daha sonra alt parçalara bol miktarda kremayı sıkarak, kapaklarına benmari usulü eritmiş olduğunuz çikolatayı bandırın ve kremanın üzerine kapatın.
  15. Bütün hamurlarınıza aynı işlem uyguladıktan sonra ise dilerseniz dekor için fıstık, fındık ve beyaz çikolata gibi malzemeleri kullanarak süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...