Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

BTK seçime saatler kala sosyal medyayı yakın markaja aldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri ile sosyal medya temsilcileri bir araya geldi. Yaklaşan Pazar günkü seçimlerin detayları masaya yatırıldı.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 23:59
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 23:59

BTK seçime saatler kala sosyal medyayı yakın markaja aldı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun öncülüğünde, çeşitli sosyal medya kuruluşları ile önemli bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından ilk resmi bilgilendirme, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Ömer Fatih Sayan tarafından yapıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun düzenlediği toplantıda, sosyal medya platformları ile seçim süreci için planlanan stratejiler görüşüldü. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın belirttiğine göre, seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, sosyal medya üzerindeki gözetim işlemleri artırılacak. Yanıltıcı içeriklerin ve yanlış bilgilerin yayılmasının engellenmesi amaçlanıyor. Bu doğrultuda, BTK yetkilileri TikTok, YouTube, Meta’nın (Facebook, Instagram) ve X'in temsilcileri ile iletişime geçerek, Türkiye’deki seçim yasaları ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarına uygun olarak son iki gün içinde yapılması gerekenler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

btk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ikinci adamı, seçimlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için herkesin uyanık olması gerektiğini ve olası zararlı içeriklere karşı tetikte bulunulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, şirketlerin Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) direktifleri doğrultusunda adım atmalarının beklendiğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu süreçte sosyal medya şirketleri de seçim mevzuatı ve YSK kararlarına uyumlarının ivedi ve en etkin bir şekilde sağlanabilmesi için 7/24 çalıştıklarını bildirdi. Seçimlerin şeffaf ve manipülasyondan uzak bir ortamda gerçekleşmesi için küresel internet aktörleri başta olmak üzere tüm paydaşlar sorumlu bir şekilde hareket etmeli."