Bozüyük Devlet Hastanesi'nde 2026 yılının ilk Diyabet Okulu tamamlandı
Bozüyük Devlet Hastanesi'nde 2026 yılının ilk Diyabet Okulu eğitim programı tamamlanarak mezunlar verildi. Program, diyabet hastalarının bilinçlendirilmesi ve hastalık yönetimine ilişkin uygulama becerilerinin güçlendirilmesine odaklandı.
Katılım belgeleri ve teslim töreni
Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım belgeleri ve diplomaları, Bozüyük Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Eftal Egemen Akbulut tarafından takdim edildi. Tören, katılımcıların edindikleri bilgileri günlük yaşamlarına aktarma yetkinliklerini pekiştirmeyi amaçladı.
Eğitim içeriği ve çok disiplinli uygulama
Program süresince hastalara, hekim, fizyoterapist, diyetisyen ve hemşirelerden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Eğitimlerde diyabetle yaşam, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken konular ayrıntılı şekilde ele alındı.
Yerel hasta eğitiminin önemi
Bölgede yürütülen bu tür eğitim programlarının, hastaların öz yönetim becerilerini geliştirme, komplikasyon riskini azaltma ve yaşam kalitesini artırma açısından önemli katkı sağladığı değerlendiriliyor. Çok disiplinli eğitim yaklaşımı, hasta eğitimi ile klinik bakım arasındaki uyumu güçlendirmeyi hedefliyor.
Not: Haberde geçen kurum, görevli isimler ve tarih kaynağın bildirdiği şekilde korunmuştur.
DİYABET OKULU