Bozdoğan’da ilek denetimleri aralıksız sürüyor
Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde incir üretiminin sağlıklı ve verimli şekilde sürdürülebilmesi amacıyla ilek denetimleri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız şekilde yürütülüyor.
Ekipler, ilçede kurulan ilek pazarında ve ilek satışı yapan işletmelerde kapsamlı kontroller gerçekleştiriyor. Denetimler teknik personel eşliğinde yapılırken, üreticilerin ve tüketicilerin haklarının korunması, ürün kalitesinin güvence altına alınması ve mevzuata uygunluğun sağlanması hedefleniyor.
hastalık ve zararlı kontrolleri
Denetimlerde özellikle incir üretiminde ciddi ekonomik kayıplara yol açabilen İncir Siyah Sineği ile Fusarium hastalığı yönünden kontroller yapılıyor. İleklerin sağlık durumu titizlikle inceleniyor ve bulaşıklık durumu değerlendirilerek kayıt altına alınıyor.
Ekipler, aynı zamanda üreticiler ve satıcılara salgın, zararlı ve hastalıklarla mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıyor; doğru ve zamanında müdahalenin önemine vurgu yapıyor.
süreklilik ve hedefler
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, incir üretiminde verim ve kalite kayıplarının önlenmesi, sağlıklı üretim materyalinin kullanımının yaygınlaştırılması ve sürdürülebilir tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla denetim faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
BOZDOĞAN’DA İLEK DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR