Etkinlikte kortej ve katılımcılar:
Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen bisiklet korteji, ilçe sokaklarında bayram coşkusunu görünür kıldı. Öğretmenler ve öğrencilerin bir araya geldiği kortejde çocuklar, ellerindeki bayraklarla ve süsledikleri bisikletlerle Cumhuriyet sevinci yaşadı.
Etkinlikte, Bozdoğan Kaymakamı Hüseyin Şamil Sözen ile eşi Hakime Büşra Purtul Sözen ve kurum amirleri de korteje destek verdi. Yerel yönetim ve eğitim camiasının katılımı, kortejin yerel düzeyde geniş bir yankı bulmasını sağladı.
Çocukların görünürlüğü ve bayramın anlamı:
Bisiklet korteji, çocukların bayramı sokaklara taşımasına olanak tanıdı; etkinlik, Cumhuriyet'in 103. yıl dönümü çerçevesinde gerçekleşti. Kortejde yer alan öğrenciler, pedagojik destek veren öğretmenlerle birlikte hem fiziksel etkinlik gerçekleştirdi hem de toplumsal bir kutlamanın parçası oldu.
Organizasyon, ilçe ölçeğinde Cumhuriyet Bayramı ruhunun yaşatılmasına katkı sağlarken, katılımcıların birlikteliği ve kortejin neşeli atmosferi öne çıktı. Yerel yetkililer ve eğitimciler, benzer etkinliklerin gençlerin toplumsal bilinç ve katılımını artırdığına dikkat çekti.
AYDIN’IN BOZDOĞAN İLÇESİNDE 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA DÜZENLENEN BİSİKLET KORTEJİNDE ÇOCUKLAR, CUMHURİYET COŞKUSUNU PEDAL ÇEVİREREK YAŞADI.