Arama çalışmaları:
Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde zıpkınla avlanmak için denize daldıktan sonra kaybolan Uğur Savaş için yürütülen aramalar beşinci gününe girdi. Bursa'dan ailesiyle adaya gelen 46 yaşındaki Savaş, 12 Ağustos sabahı saat 05.30 sıralarında arkadaşıyla birlikte Sulubahçe açıklarına dalışa gitti ve bir daha yüzeye çıkmadı.
Yanındaki arkadaşının durumu yetkililere bildirmesiyle bölgedeki arama kurtarma faaliyetleri hız kazandı. Kaybolma ihbarı 11.42 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapıldı ve o günden bu yana çeşitli birimler bölgede arama gerçekleştiriyor.
katılan ekipler ve kullanılan yöntemler:
Arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinasyonunda; AFAD, Jandarma, Jandarma Komando Birliği ve Deniz Polisi ekiplerinin katılımıyla aralıksız sürdürülüyor. Çalışmalara ayrıca, detaylı tarama ve görüntüleme kapasitesi için Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de dâhil edildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak ekiplerinin operasyonlara bugün profesyonel 3 boyutlu yer altı görüntüleme ve alan tarama sistemi ile katıldığı bildirildi. Bu teknik destek, yoğun deniz ve kıyı taramalarını tamamlayıcı nitelikte kullanılıyor.
gidişat ve beklentiler:
Yetkililer, hava ve deniz koşullarına göre arama planlarını güncelliyor; çalışmalar hem deniz yüzeyi hem de sahil hattı ve kıyı altı taramalarını kapsayacak şekilde organize ediliyor. Arama faaliyetleri devam ederken, bölge sakinleri ve ziyaretçiler yetkililerin uyarılarına uymaya çağrıldı.
Arama ekipleri, kayıp dalgıcı bulmak için farklı yöntemleri eş zamanlı kullanmaya devam ediyor; çalışmaların seyrine ilişkin yeni bilgiler geldikçe yetkililer tarafından kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
Bozcaada'da kayıp dalgıç 5 gündür aranıyor