Bolu Valiliği'nden sağanak ve sel uyarısı: yüksek kesimlerde karla karışık yağmur riski

Bolu Valiliği, yarından itibaren beklenen sağanak yağışa karşı 'Meteorolojik Uyarı' yayımladı; 1000 m üzeri için karla karışık yağmur ve sel-su baskını riski bildirildi.

Yayın Tarihi: 28.03.2026 14:47
Güncelleme Tarihi: 28.03.2026 14:47

Bolu Valiliği'nden sağanak ve sel uyarısı: yüksek kesimlerde karla karışık yağmur riski

Bolu Valiliği'nden "Meteorolojik Uyarı"

Bolu Valiliği, kent genelinde yarından itibaren etkili olması beklenen sağanak yağışlara ilişkin yazılı bir uyarı yayımladı. Yapılan açıklamada, yağışların genel olarak sağanak biçiminde başlayacağı; özellikle yüksek kesimlerde (1000 m üzeri) zamanla soğumaya bağlı olarak karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesinin beklendiği belirtildi.

Muhtemel tehlikeler

Valilik, açıklamasında olumsuz hava şartlarının sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi riskleri beraberinde getirebileceğini vurguladı. Bu kapsamda taşkın riski olan bölgeler, düşük kotlu yerler ve dere yatakları başta olmak üzere dikkat gerektiren alanlar olduğuna dikkat çekildi.

Vatandaşlara uyarılar ve tedbir çağrısı

Valilik, beklenen olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Yapılan çağrıda, olası sel ve su baskınlarına karşı önlemler alınması, ulaşımda aksamalar ihtimaline karşı planlama yapılması ve yüksek kesimlerde mevsim normallerine uygun hazırlığın gözden geçirilmesi önerildi. Yetkililer, gelişmelerin saatlik ve günlük meteorolojik verilere göre takip edilmesi gerektiğini hatırlattı.

Özetle, Bolu Valiliği'nin duyurusu, yarından itibaren başlayacak sağanakla birlikte yüksek kesimlerde karla karışık yağış olasılığını ve sel-su baskını riskini işaret ediyor; vatandaşlardan tedbirli davranmaları istendi.

BOLU VALİLİĞİ, KENT GENELİNDE YARINDAN İTİBAREN ETKİLİ OLMASI BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE...

BOLU VALİLİĞİ, KENT GENELİNDE YARINDAN İTİBAREN ETKİLİ OLMASI BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE VATANDAŞLARI UYARDI. YAPILAN AÇIKLAMADA, ÖZELLİKLE YÜKSEK KESİMLERDE YAĞIŞLARIN KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR ŞEKLİNDE GÖRÜLEBİLECEĞİ BİLDİRİLDİ.

BOLU VALİLİĞİ, KENT GENELİNDE YARINDAN İTİBAREN ETKİLİ OLMASI BEKLENEN SAĞANAK YAĞIŞ NEDENİYLE...

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.