Bolu oto pazarında araç çok, satış yok

Bolu Aşağısoku Mahallesi Emektar Sokak'taki oto pazarında satışlar durgun; satıcı çok, alıcı az, fiyat aralığı 150 bin-1 milyon lira.

Yayın Tarihi: 19.07.2026 22:09
Güncelleme Tarihi: 19.07.2026 22:17

Bolu oto pazarında araç çok, satış yok

Bolu oto pazarında araç çok, satış yok

Pazarda gözlemler

Bolu'nun Aşağısoku Mahallesi Emektar Sokak'ta pazar günleri kurulan oto pazarında durgunluk yaşandı. Sabahın erken saatlerinde pazara araçlarını satmak için gelenler alıcı bekledi; satılık araçların fazla, alıcıların ise az olduğu gözlemlendi.

Satıcıların görüşleri

Aracını satmak için pazara getiren Mert Topçu, "Aracımızı getirip pazara çektik, satış olur diye. Herkes araç satmaya gelmiş. Aracımıza bir-iki kişi baktı. Pazarlık da, satış da olmadı" dedi.

Araç sahibi Sezgin Kocaman ise ikinci el araç piyasasında durgunluk yaşandığını belirterek, "İnsan yok, araba çok ama satış yok. Fiyatlar pazarda genel olarak uygun. Pazarda her bütçeye uygun araç var. 150 bin liradan 1 milyon liraya kadar araç bulmak mümkün" diye konuştu.

Değerlendirme

Gözlemler, pazarda arzın talebi aştığını gösteriyor. Satıcıların fiyatlandırma ve pazarlık beklentilerini gözden geçirmesi, satış olasılığını artırabilir. Pazarda farklı bütçelere uygun seçeneklerin bulunması, alıcı ilgisinin artmasına bağlı.

BOLU’DA PAZAR GÜNLERİ KURULAN OTO PAZARINDA, ARAÇ SAYISININ FAZLA OLMASINA RAĞMEN ALICILARIN AZ...

BOLU’DA PAZAR GÜNLERİ KURULAN OTO PAZARINDA, ARAÇ SAYISININ FAZLA OLMASINA RAĞMEN ALICILARIN AZ OLMASI NEDENİYLE DURGUNLUK YAŞANDI. ARAÇ SAHİPLERİ, SAATLERCE BEKLEMELERİNE RAĞMEN SATIŞ YAPAMADIKLARINI SÖYLEDİ.

SEZGİN KOCAMAN

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.