Bolu'da kaza sonrası sağlık çalışanları ile gazeteciler arasında gerilim

Bolu Çıkınlar Mahallesi'nde elektrikli bisikletten düşen 2 çocuğun olayını görüntülemek isteyen gazeteciler ile sağlık personeli arasında 'çekmeyin' tartışması çıktı.

Yayın Tarihi: 15.09.2026 18:53
Güncelleme Tarihi: 15.09.2026 18:57

Bolu'da kaza sonrası sağlık çalışanları ile gazeteciler arasında gerilim

Çıkış ve ilk müdahale

Olay, Çıkınlar Mahallesi 3604 sokak üzerinde gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, sokakta elektrikli bisikletle seyreden 2 çocuk, bisikletin dengesini kaybetmesi sonucu yere düştü. Çocuklardan biri bacağından yaralandı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirim yapıldı ve bölgeye sağlık ile polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaralı çocuğu sedyeye bindirerek bölgedeki ambulansa taşıdı ve müdahalenin ardından hasta İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık çalışanları ile gazeteciler arasında tartışma:

Kaza yerinde görüntü almak isteyen gazeteciler ile müdahale eden sağlık personeli arasında sözlü gerilim yaşandı. Sağlık çalışanlarının gazetecilere yönelik tepkileri arasında "Sirk mi burası" ve "Eşeğe mi diyoruz çekmeyin" ifadeleri yer aldı. Gazeteciler basın kartlarını göstermelerine rağmen bazı sağlık personeli çekime izin vermeyeceklerini belirtti ve "İyi artık basınsınız diye her şeyi çekin" şeklinde tepki gösterdi.

Olayın ardından

Kaza sonrası yaralı çocuk ambulansla hastaneye sevk edilirken, olay yerinde polis ekipleri de hazır bulundu. Yaşanan tartışma, müdahale ile haber takibi arasındaki hassas dengiyi gündeme getirdi; sağlık çalışanlarının müdahale alanına girilmemesi yönündeki uyarıları ile gazetecilerin kamuya açık alanda haber yapma çabası arasında gerginlik oluştu.

BOLU’DA İKİ ÇOCUĞUN ELEKTRİKLİ BİSİKLETTEN DÜŞTÜĞÜ OLAYI HABERLEŞTİRMEK İSTEYEN GAZETECİLERE...

BOLU’DA İKİ ÇOCUĞUN ELEKTRİKLİ BİSİKLETTEN DÜŞTÜĞÜ OLAYI HABERLEŞTİRMEK İSTEYEN GAZETECİLERE SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEPKİ GÖSTERDİ. KAMUYA AÇIK ALANDA ÇEKİM YAPAN GAZETECİLERE SAĞLIK PERSONELİ TARAFINDAN, "SİRK Mİ BURASI", "EŞEĞE Mİ DİYORUZ LAN ÇEKMEYİN" DEDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.