Taksim'de ve mahallelerde eş zamanlı 'Huzur İstanbul' denetimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Huzur İstanbul' uygulamasında özel harekat, çarşı ve mahalle bekçileriyle araç ve yayalar tek tek kontrol edildi, olumsuzluk yaşanmadı.

Yayın Tarihi: 01.11.2026 23:13
Güncelleme Tarihi: 01.11.2026 23:13

Taksim'de ve mahallelerde eş zamanlı 'Huzur İstanbul' denetimi

uygulama noktaları ve kontroller:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kent genelinde düzenlediği 'Huzur İstanbul' uygulaması kapsamında polis ekipleri, özel harekat polisleri ile çarşı ve mahalle bekçileri denetimlere katıldı. Uygulamanın en yoğun yürütüldüğü noktalardan biri Taksim Meydanı oldu; burada güvenlik önlemleri artırılarak giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Durdurulan vatandaşların kimlik sorgulamaları kapsamında Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamaları yapıldı. Denetimler sırasında otomobil ve taksiler tek tek durdurularak içleri ve bagajları ekipler tarafından arandı. Trafik kontrolleri de uygulamanın ayrılmaz bir parçası olarak planlı şekilde gerçekleştirildi.

denetimin sonuçları ve süre:

Yetkililer, uygulama sırasında herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığını bildirdi. Denetimin, planlandığı üzere geç saatlere kadar devam edeceği ve güvenlik tedbirlerinin sürdürüleceği belirtildi.

Uygulama, görünür devriye ve kontrol noktaları aracılığıyla kamu güvenliğinin sağlanmasını ve suç ile asayiş olaylarının önlenmesini hedefliyor. Sahada görev alan ekiplerin koordineli çalışması sayesinde kontrollerin kapsamlı biçimde yürütüldüğü kaydedildi.

İstanbul'da ‘Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirildi

İstanbul'da ‘Huzur İstanbul' denetimi gerçekleştirildi

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.