Bolu’da 52 bin 224 öğrenci karne sevinci
2025 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle Bolu'da öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İl genelinde yürütülen karne dağıtımı, eğitim takvimine uygun şekilde sabah saatlerinden itibaren tamamlandı.
Dağıtım kapsamı ve sayılar
Valilik verilerine göre işlemler 225 okul bünyesindeki 2 bin 625 sınıf düzeyinde yürütüldü. Toplamda 52 bin 224 öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Karne dağıtımı Bolu merkez ve ilçelerindeki okullarda organize edildi.
Okul ve aile atmosferi
Sabah saatlerinden itibaren okullara gelen öğrenciler, öğretmenlerinden karnelerini aldı; bu anlarda öğrencilerin sevinci ve velilerin heyecanı göze çarptı. Karne günü, hem eğitim sürecinin bir değerlendirme anı hem de ailelerle okullar arasındaki iletişimin güçlendiği bir dönem olarak öne çıktı.
Tatilin süresi ve eğitim sürecine etkisi
Karnelerin dağıtılmasının ardından öğrenciler yaklaşık iki haftalık yarıyıl tatiline çıktı. Bu ara dönemin, öğrencilerin dinlenmesi ve bir sonraki döneme hazırlık yapması açısından önemli olduğu değerlendiriliyor.
Not: Haberde verilen özel isimler, tarihler ve sayısal veriler korunmuştur.
BOLU’DA 2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ İLK DÖNEMİNİN SONA ERMESİYLE BİRLİKTE ÖĞRENCİLER KARNE SEVİNCİ YAŞADI.