Bodrum limanına demirleyen Oosterdam ilçede turizme canlılık getirdi

Oosterdam, Santorini'den Bodrum'a geldi; 285 metre uzunluğundaki gemide 1952 yolcu ve 797 mürettebat var, ilçede turizm kaynaklı hareketlilik bekleniyor.

Yayın Tarihi: 28.09.2026 13:54
Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 13:54

Bodrum limanına demirleyen Oosterdam ilçede turizme canlılık getirdi

Geliş ve yanaşma:

Hollanda bandıralı yolcu gemisi Oosterdam, sabah saatlerinde Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne bağlandı. Santorini Limanı'ndan hareket eden 285 metre uzunluğundaki dev kruvaziyer, ilçeye ilk seferini yaparken limana güvenli şekilde demirledi.

Gemide toplam 1952 yolcu ve 797 mürettebat bulunduğu, yolcular arasında ABD vatandaşlarının da yer aldığı öğrenildi.

İlçe ekonomisine etkileri:

Yolcuların Bodrum'da geçirecekleri süre boyunca ilçe merkezindeki tarihi ve turistik mekânları ziyaret etmesi, yerel işletmeler ve turizm sektöründe kısa vadede hareketlilik yaratması bekleniyor. Oteller, restoranlar ve tur operatörleri için bu tür günübirlik ziyaretler özellikle yaz sezonunda önemli gelir kaynakları sağlıyor.

Oosterdam, limandaki işlemlerin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde bir sonraki durağı olan Kuşadası Limanı'na doğru yol alacak.

HOLLANDA BAYRAKLI YOLCU GEMİSİ "OOSTERDAM", BODRUM'A İLK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

HOLLANDA BAYRAKLI YOLCU GEMİSİ "OOSTERDAM", BODRUM'A İLK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.