Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bitlis’te 3 polis teröre yardım suçlamasıyla gözaltına alındı!

Bitlis Emniyeti Müdürlüğü’nün terörle mücadele adına devam ettiği faaliyetler kapsamında 3 polisin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 17.04.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 17.04.2024 11:42

Bitlis’te 3 polis teröre yardım suçlamasıyla gözaltına alındı!

Bitlis Emniyet Müdürlüğü, terörle mücadele kapsamında 13 Nisam’ta sosyal medya platformundan bir paylaşım yaptı. 13 Nisan’da yapılan paylaşımda, “BombacıMülayim01” isimli kullanıcının siber suç işlediği öne sürüldü. Söz konusu kullanıcının, emniyete tahsis edilen sivil aracı ve polis memuru eşinin görev yerini bildirerek hedef haline getirdiği öğrenildi. 

Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, söz konusu kullanıcı hesabının Trabzon Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’nde görev yapmakta olan bir polis memuru olduğu öğrenildi. V.K. isimli polis memuru, Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda 15 Nisan tarihinde Trabzon’da yakalandı. İkamet ettiği alandan alınan polis memuru, Terörle Mücadele Kanunu’nun 6’ıncı maddesini ve Türk Ceza Kanunu’nun 136’ıncı maddesi kapsamında gözaltına alındı. 

Gözaltına alınan şahsın üzerinde ve evinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital malzemeye de el konuldu. Adli işlemlerin tamamlanması için Bitlis’e götürülen polis memurunun kişiye özel, gizli ve çok gizli ibaresi olan 3 bin evrakı arşivlediği de belirlendi. Yapılan açıklamalardan polis memurunun “hukuki yardım” başlığı altında çok fazla menfaat sağladığı ve para aktarımında bulunan çok sayıda mağdurun olduğu öğrenildi. Yapılan incelemelerde V.K’ye Bitlis’te görev yapmakta olan S.B. ve O.Z. isimli memurların da yardım ettiği öğrenildi. Soruşturma işlemlerinin ise adli makamlarda devam ettiği vurgulandı.