STS Bodrum'a Bayrak Çekme Töreni
Cumhuriyet'in ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum, Birleşmiş Milletler (BM) Filosunda bayrak çekme töreni gerçekleştirdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası tanıtım çalışmaları kapsamında, Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı ile The Bodrum Cup işbirliği ile bu özel anı kutlandı.
Geminin Ocean Wonders Filosuna Katılımı
STS Bodrum, Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı açılış etkinlikleri çerçevesinde Nice Limanı'nda hazır bulundu. Kortej geçişinde, Ocean Wonders Filosunun resmi katılımını simgeleyen bayrak çekme töreni, geminin güvertesinde düzenlendi. Törene, UNOC yetkilileri, Fransa Muğla Fahri Konsolosu Fidel Berber ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Danışmanı Elise Ovart Baratte katıldı.
Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Vizyonu
Bu sembolik olay, Türkiye'nin denizcilikteki sürdürülebilirlik vizyonuna güçlü bir mesaj gönderdi. Dünyanın dört bir yanından 118 geminin katıldığı kortej geçişinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün silüetinin bulunduğu yelkenle STS Bodrum, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras eşliğinde geçiş yaptı. Gemi, kısa süre içinde Fransa ve İtalya limanlarına yelken açacak ve Türkiye'ye 25 Haziran'da dönecektir.
STS Bodrum'un Uluslararası Temsili
STS Bodrum'un bu iştirakinin amacı, hem Bodrum'un hem de Türkiye'nin denizcilik mirasını ve çevresel duyarlılığını uluslararası ölçekte tanıtmaktır. Gemi, iklim değişikliği, istilacı türler, deniz kirliliği ve mavi ekonomi gibi küresel temaları içeren konferansta, temsil ettiği kurumlarla birlikte Türkiye'nin bu alandaki çözüm odaklı işbirliklerine aktif katılım sağlamaktadır.
İşbirlikleri ve Destek
Bu önemli yolculuk, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, BOSAV, Maximiles Black The Bodrum Cup ve Bodrum Denizciler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilmektedir. Gidilen her limanda dikkat çeken STS Bodrum, artık Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı'nda Türkiye'yi temsil eden özel bir okul gemisi olarak, Türkiye ve dünya denizcilik tarihindeki özel yerini bir kez daha vurgulamaktadır.
Cumhuriyet'in ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum'a, Birleşmiş Milletler (BM) Filosunda bayrak çekme töreni gerçekleştirildi. STS Bodrum, Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı açılış etkinlikleri ve aynı zamanda Dünya Okyanus Günü kapsamında Ocean Wonders Filosunun kortej geçişi için yeniden Nice Limanı'nda hazır bulundu.
Cumhuriyet'in ilk yelkenli okul gemisi STS Bodrum'a, Birleşmiş Milletler (BM) Filosunda bayrak çekme töreni gerçekleştirildi. STS Bodrum, Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı açılış etkinlikleri ve aynı zamanda Dünya Okyanus Günü kapsamında Ocean Wonders Filosunun kortej geçişi için yeniden Nice Limanı'nda hazır bulundu.