Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

“Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminde, Afra Saraçoğlu da rol alacak! İşte detayları

Afra Saraçoğlu, Atatürk’ün cumhuriyeti kurduğu dönemi anlatan “Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminde rol alıyor. Filmde, Atatürk’ü Ertan Saban, cumhuriyetin sanatçılarını ise Salih Bademci, Melis Sezen ve Birce Akalay canlandırıyor.

Yayın Tarihi: 01.03.2024 10:09
Güncelleme Tarihi: 01.03.2024 10:09

“Bir Cumhuriyet Şarkısı” filminde,  Afra Saraçoğlu da rol alacak! İşte detayları

Afra Saraçoğlu'nun Yeni Filmi: Bir Cumhuriyet Şarkısı

BirsenYalı Çapkını dizisindeki Seyran karakteriyle izleyicilerin beğenisini kazanan Afra Saraçoğlu, oyunculuk kariyerinde başarıdan başarıya koşuyor. Birçok reklam filminde de boy gösteren genç yıldız, yakın zamanda BKM yapımı bir dönem filmi olan "Bir Cumhuriyet Şarkısı"nda da rol alacak. Film, 1930'lu yılların Türkiye'sini ve cumhuriyetin kuruluşunu anlatacak.

Ertan Saban Atatürk'ü Canlandıracak

"Bir Cumhuriyet Şarkısı"nın başrolünde, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracak olan Ertan Saban yer alıyor. Saban, Atatürk'ün hayatını, kişiliğini ve vizyonunu beyaz perdeye taşıyacak. Film, Atatürk'ün cumhuriyeti kurma sürecini ve Türk milletine verdiği ilhamı gözler önüne serecek.

Salih Bademci, Melis Sezen ve Birce Akalay da Kadroda

Filmin yönetmenliğini Yağız Alp Akaydın üstleniyor. Akaydın, filmde Atatürk'ün yanı sıra, cumhuriyetin kültür ve sanat alanındaki öncü isimlerini de anlatacak. Bu isimler arasında, Türk bestecisi Ahmet Adnan Saygun'u Salih Bademci, Saygun'un eşi Mediha Hanım'ı Melis Sezen, Türk opera sanatçısı Nimet Vahid'i ise Birce Akalay canlandıracak.