Bingöl'de iş makinesine saldırı ve yolların kapanması
Bingöl'de yoğun kar yağışı sonrası İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını ulaşıma açmak için çalışırken, bir grup vatandaşın kapalı ahır yolunu açmadığı gerekçesiyle iş makinesine saldırdığı bildirildi.
Olayın detayları
Edinilen bilgilere göre, operatör bir köyde ana yol, köy içi yol ve çıkış yolunu açtıktan sonra, öncelik sıralamasını gerekçe göstererek ek talebi yerine getiremedi. Bu gelişme üzerine saldırı yaşandı; camlar kırıldı, operatöre saldırıldı ve iş makinesi arızalandı. Arızanın ardından bazı köy yollarının ulaşıma açılamadığı öğrenildi.
Yetkililerin açıklamaları
İl Özel İdaresi yetkilileri, karla mücadelede önceliğin kapalı köy yollarının açılması olduğunu vurguladı ve ekiplerin zorlu şartlar altında fedakârca görev yaptığını belirtti.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "103 köy yolumuz kardan kapalıyken, operatörlerimiz canla başla çalışıyor. Bir köyde yol + köy içi + çıkış yolunu açtıktan sonra ‘ahır yolunu da aç’ talebine ‘önce kapalı köy yollarını açalım’ dedi diye camlar kırıldı, operatöre saldırıldı. Şimdi iş makinesi arızalı, yollar kapalı".
Etki ve değerlendirme
Olay, karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkiledi; makinelerin zarar görmesi ve personel güvenliğinin tehlikeye girmesi nedeniyle açılması gereken yollar gecikebiliyor. Bu tür olaylar, sınırlı kaynak ve önceliklendirme gerektiren hizmet süreçlerini zora sokuyor.
BİNGÖL’DE AHIR YOLUNU AÇMADILAR DİYE İŞ MAKİNESİNE SALDIRDILAR