Bingöl'de gençlerin yıl boyu hazırladığı eserler sergilendi
Sergi detayları
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri bünyesinde açılan kurslara katılan gençlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıktı. Gençlik merkezlerinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı ahşap yakma, ahşap oyma, filografi, geri dönüşüm, alçı yapımı, şönil çiçek yapımı, örgü ve çanta yapımı gibi çalışmalar sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Eğitmenlerin ve müdürün değerlendirmesi
Hayat Becerileri Eğitmeni Esra Canlı, gençlik merkezlerinin hem kişisel gelişime hem de sanatsal becerilere katkı sağladığını vurguladı. Canlı, kursiyerleri filografi, alçı yapımı, çanta yapımı ve geri dönüşüm atölyelerine yönlendirdiklerini ve aynı zamanda psikolojik danışmanlık ile rehberlik desteği sağladığını belirtti.
Ahşap yakma eğitmeni Yılmaz Kaya ise bu sezon verilen kursa yoğun talep olduğunu, kursu 64 kursiyerle tamamladıklarını ve Bingöl El Sanatları Derneği olarak 5 stant açtıklarını söyledi. Kaya, su kabağı işleme, doğal ağaç işleme, ahşap rölyef ve ahşap yakma sanatında iddialı çalışmalar çıktığını aktardı.
Gençlik Hizmetleri Müdürü Yunus Bulmuş ise sergilenen tüm eserlerin gençlerin bir yıllık emeğinin ürünü olduğunu belirterek, kursların gençlerin istek ve talepleri doğrultusunda şekillendiğini ve eğitimlerin eğitmen rehberliğinde sürdüğünü ifade etti.
Kapanış ve yerel etki
Yıl sonu sergisi, vatandaşların stantları gezip eserleri incelemesiyle sona erdi. Sergi, gençlerin el becerilerini görünür kılarken yerel topluma kültürel ve sanatsal bir buluşma alanı sundu. Bu tür programlar, gençlerin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlarken toplumsal bağlılığı da güçlendiriyor.
Öne çıkan bilgiler: Sergide yer alan çalışmalar gençlerin yıl boyu süren üretiminin sonucu olarak sergilendi; ahşap yakma kursuna 64 kursiyer katıldı ve Bingöl El Sanatları Derneği 5 stantla yer aldı.
BİNGÖL'DE GENÇLERİN YIL BOYU HAZIRLADIĞI ESERLER SERGİLENDİ