Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Meşhur 'muzlu' gofret Centro ve benzerlerinin satışı yasaklanabilir: İçinde 1 gram dahi muz yok!

Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada gündem olan meşhur Centro Muzlu Gofret’in yasaklanacağı iddia edildi. Hatta öyle ki karar uygulanırsa birçok markanın birçok ürününde satış yasağı uygulanabilir.

Yayın Tarihi: 17.05.2024 12:29
Güncelleme Tarihi: 17.05.2024 15:53

Meşhur 'muzlu' gofret Centro ve benzerlerinin satışı yasaklanabilir: İçinde 1 gram dahi muz yok!

Marketlerde satılan muzlu, çilekli gibi adlandırılan ancak içinde söz konusu ürünü barındırmayan ürünle hakkında tedbir kararı getirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan yeni bir çalışma kapsamında üzerinde aldatıcı ifadeler bulunan ürünlere tedbir kararı getirileceğini açıklamıştı. Bunun üzerine tüketiciyi yanıltan limon sosu ve benzeri ürünlerin satışı yasaklandı. Ayrıca bakanlık, benzer gıdalara el atarak “muz tadında, muz lezzeti ya da muz keyfi” gibi ifadelerin kullanıldığı ürünlerin bu ibareler ile satışını yasakladı. 

Centro Muzlu Gofret satışı yasaklanabilir! 

Yayımlanan yeni bilgilerde Centro Muzlu Gofret başta olmak üzere üzerinde yanıltıcı ibareler bulunan ürünlerin artık satılamayacak. Satılmama sebebi ise içinde yalnızca yüzde 0.005 oranında muz bulunması ve “muzlu” ibaresiyle satılması oldu. Ayrıca aynı tip ve yine ambalajında yer alan görseli ya da içeriği temsil etmeyen ürünlere de tedbir kararı uygulandı. 

Yasak tüm ürünlerde geçerli! 

Söz konusu yasağın tüm ürünlerde geçerli olacağı hatırlatılırken, bu ürünleri satan markaların satış stratejilerinde artık farklı bir yol izlemesi gerekecek. İçinde gerçekten bulunmayan ürünü varmış gibi ibarelerle satılmayacak, ambalaj üzerinde olmadığı halde muz ya da benzeri ürünlerin resmi de bulunamayacak.