Bilecik'te kovandan sofraya: 22 bin 500 kovan yıllık 135 ton bal sağlıyor

Bilecik'te 466 işletmede yaklaşık 22 bin 500 kovanla yıllık 135 ton bal üretiliyor; Gölpazarı Kurşunlu Köyü'nün florası bala özgün aroma veriyor.

Yayın Tarihi: 09.09.2026 09:34
Güncelleme Tarihi: 09.09.2026 09:34

Bilecik'te kovandan sofraya: 22 bin 500 kovan yıllık 135 ton bal sağlıyor

Bilecik'te arıcılık verileri:

Kent genelinde 466 işletmede yaklaşık 22 bin 500 aktif kovan bulunuyor. Bu kovanlardan yıllık ortalama 135 ton bal üretimi gerçekleştiriliyor.

Kurşunlu Köyü ve balın karakteri:

Gölpazarı ilçesine bağlı Kurşunlu Köyünde yürütülen hasatta, köyün zengin ve özgün florasının arıcılık faaliyetleri için önemli avantaj sunduğu belirtildi. Bölgedeki doğal bitki örtüsünün üretilen bala kendine özgü aroma ve lezzet kazandırdığına dikkat çekildi.

Hasat çalışmalarına katılan Gölpazarı Kaymakamı Onur Titiz, üreticilerle birlikte hasada dahil oldu ve üretimin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Onur Titiz şöyle dedi: "Üreticilerimizin büyük emekleriyle elde edilen kaliteli ve doğal balların daha geniş kitlelere ulaştırılması, bölgemizde arıcılığın geliştirilmesi ve üretim kapasitesinin artırılması büyük önem taşıyor. Doğanın sunduğu imkânları emekle buluşturan tüm arıcılarımıza bereketli ve verimli bir sezon diliyorum."

BİLECİK’TE BAL HASADI BAŞLADI

BİLECİK’TE BAL HASADI BAŞLADI

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.