Bezelye yemeğini sevmiyorsanız ancak bezelye yemek için alternatif bir tarif arıyorsanız sizlere bezelye çorbası tarifi ile geldik! Parmaklarınızı yiyeceğiniz, bol vitaminle yumuşacık içimi ile kesinlikle sofralarınızın vazgeçilmezi olacak 10 dakikada hazırlayacağınız, 35 dakikada pişirceğiniz bu çorba sayesinde akşam ne yapacağım derinize son vereceksiniz. Tüm çorbalar bir kenara bezelye çorbası bir kenara diyeceğiniz enfes lezzeti sıcacık bezelye çorbası tarifi…
BEZELYE ÇORBASI TARİFİ MALZEMELERİ
- 3-4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tane orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tane orta boy patates
- Yarım kapya biber ( isteğe bağlı )
- 1 su bardağı ölçüsünde mercimek
- 2 su bardağı ölçüsünde bezelye
- 6 su bardağı ölçüsünde su ( 200 ml bardak ölçüsü)
- 1,5 tatlı kaşığı ölçüsünde sebze tozu (çeşni)
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber ve tuz
- Yarım çay kaşığı ölçüsünde karabiber
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağ
- 1-2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pul biber
BEZELYE ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI
- Tencerenin içersinde sıvı yağ eklemesi yaparak ilk etapta güzelce yağınızı ısıtın.
- Üzerine doğranmış soğan ve sarımsağın da ilave ederek sotelemeye başlayın.
- Doğranmış, kapya biber ve patates ekleyerek soteleme işlemine devam edin.
- Üzerine mercimek ve bezelyelerinizi ilave ederek güzelce karıştırın.
- Suyunu ekledikten sonra sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- Pişirdikten sonra ise blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
- Ocağın üzerine alıp kaynatmaya başlayın.
- Kıvamı çok koyu geliyor ise sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
- Baharatlarınızı da ekleyip 3 - 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Sos için ise tavanın içersine yağlarınızı ekleyin.
- İyice ısındığı zaman pulbiber eklemesi yaparak karıştırın.
- Servis sırasında ise çorbanızın üzerine hazırlamış olduğunuz sosu gezdirip limon ile servis ederek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...