Beytüşşebap'ta iki gün süren düğünde çifte 6 milyon lira takıldı
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutluca köyünde Sipan Öter ile Rojin Ercan çiftinin düğünü iki gün iki gece sürdü. Binlerce davetlinin katıldığı törende, düğün alanına asılan dev ay yıldızlı bayrak altında saatlerce halaylar çekildi.
düğün ve tören ayrıntıları
Düğünde 35 koyun kesildi. Çifte toplam 6 milyon lira değerinde takı takıldı; gelin Rojin Ercan’a 3 milyon değerinde altın, damat Sipan Öter’e ise 3 milyon lira para verildi. Davetliler arasında çevre köylerden ve yurt dışından gelenler de bulunuyordu.
katılımcıların ve ailenin açıklamaları
Damadın sağdıcı Seyfullah Engin, katılımın yoğun olduğunu belirterek, "Önemli olan birlik ve beraberlik, para değil." ifadelerini kullandı ve kendisinin 250 bin lira takı taktığını söyledi. Engin, adetlerin korunmasının ve düğünün kazasız geçmesinin altını çizdi.
Gelin Rojin Ercan, organizasyonun iyi olduğunu ifade ederek, "Her şey çok güzel organize edilmiş. Düğünümüze katılan herkese çok teşekkür ederim. Önemli olan altın değil, mutluluğumuz." dedi. Damadın amcası Servet Öter de yurt içi ve yurt dışından katılan binlerce konuğa teşekkür etti.
Mutluca köyündeki tören, bölgesel geleneklerin sürdüğünü ve geniş aile bağlarının ön planda olduğu bir kutlama örneği olarak kayda geçti.
ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE DÜNYAEVİNE GİREN ÇİFTE 6 MİLYON TAKI TAKILDI.