Beyrut Havalimanı'ndaki Uçuşlar İptal Ediliyor: Saldırı Tehditleri Devam Ediyor

İsrail'in saldırı tehdidi üzerine Beyrut Havalimanı'ndaki uçuş iptalleri sürüyor, özellikle akşam saatlerinde seferler etkileniyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:44
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:44

Beyrut Havalimanı'ndaki Uçuşlar İptal Ediliyor: Saldırı Tehditleri Devam Ediyor

Beyrut Havalimanı'nda Uçuşların İptali Devam Ediyor

İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşlar büyük oranda iptal edildi.

Sakin Günler

Son günlerde, Beyrut'un tek havalimanı olan Refik Hariri Havalimanı, yaşanan iptallerle birlikte adeta sessizliğe gömüldü. AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, dünya genelinden gelen birçok uçuş ya iptal edildi ya da ertelendi.

Akşam Seferleri İptal

Özellikle, akşam saat 20.00'den sabah 07.00'ye kadar olan seferlerin büyük bir kısmı iptal edildi. Lübnan’ın ulusal hava yolu şirketi Middle East Airlines (MEA), iptallerin bir teknik hata nedeniyle yaşandığını bildirdi.

MEA, 28 Temmuz tarihinde yaptığı açıklamada bazı seferlerin 29 Temmuz sabahına kadar ertelendiğini duyurmuştu.

Mecdel Şems Saldırısı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesinde bir futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 35 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu öne sürdü. Ancak Hizbullah, olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıya yönelik yaptığı açıklamada, "Bu ölümcül saldırıyı unutmamalıyız. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği bir bedel ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı