saha çalışmaları ve tespitler:
Beykoz Belediyesi, ilçede etkili olan yoğun yağışın ardından başlattığı temizlik, su tahliyesi ve hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel sahada yürütülen destek programını bizzat takip ediyor; ekipler zarar gören evleri ziyaret ederek ihtiyaçları yerinde belirliyor.
Yerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda ailelerin kısa vadeli yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik öncelikli malzemeler tespit ediliyor. Belediye, bu tespitleri esas alarak hane bazlı dağıtım planı oluşturdu ve koordinasyonu sağlıyor.
malzeme ve giyim desteği:
Yağıştan etkilenen hanelere baza, yatak, kanepe ve koltuk takımları gibi temel mobilyalar ulaştırıldı. Günlük yaşamın sürekliliği için kadın, erkek ve çocuklara yönelik giyim ürünleri ile battaniye desteği sağlanıyor. Giyim yardımında Beykoz İyilik Çarşısı (Eylül 2026'da hizmete açıldı) da hizmete alındı ve ihtiyaç sahiplerine erişimi kolaylaştırdı.
beyaz eşya, boya ve koordinasyon:
Evlerinde tadilat gereksinimi belirlenen hanelere boya desteği veriliyor; beyaz eşya desteği için teslimat süreçleri başlatıldı. Belediye, valilik ve AFAD ile yürütülen işbirliğiyle nakdi ve ayni yardımların hanelere ulaşmasını sağlıyor.
Özlem Vural Gürzel, yürütülen çalışmaları şöyle özetledi: "Dayanışmayla her zorluğu birlikte aşıyoruz. Beykoz’umuzda yaşanan yoğun yağışın ilk anından itibaren komşularımızın yanındaydık. Bugün de yaraları el birliğiyle sarmaya devam ediyoruz. Temizlik ve tahliye çalışmalarımızın ardından zarar gören evlere boya, mobilya, giyim ve battaniye desteği ulaştırdık. Valiliğimiz ve AFAD tarafından sağlanan nakdi yardımların yanı sıra beyaz eşya desteğini de ailelerimize ulaştırmaya başlıyoruz. Komşularımız evlerinde yeniden huzurla oturana kadar yanlarında olmaya devam edeceğiz"
Beykoz Belediyesi, son ailenin ihtiyaçları karşılanana ve zarar gören evler yeniden yaşanabilir hale gelene kadar sahada çalışmalarını sürdürecek. Sürecin şeffaflığı ve hızlı erişim için ekiplerin koordinasyonu öncelikli tutuluyor.
BEYKOZ’DA ETKİLİ OLAN YOĞUN YAĞIŞLARIN ARDINDAN ZARAR GÖREN HANELERİN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.