Beykoz Çubuklu sahilinde sörf kazası
Sahil boyunca ilerleyen 2 kişi, sabah saatlerinde Çubuklu Sahili açıklarında sörf tahtasından bilinmeyen bir nedenle denize düştü. Düşme sonrası denizde sürüklenen vatandaşlar için çevredekiler durumu yetkililere bildirdi.
Olayın gelişimi:
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler olay yerine ulaştı. Denizde sürüklenen kişiler, müdahaleyi gerçekleştiren sahil güvenlik botu ve personelinin yardımıyla sudan çıkarıldı. Kurtarma çalışması sırasında çevredeki diğer vatandaşlar ve görevliler koordineli hareket etti.
Müdahale ve sağlık durumu:
Sudan çıkarılan 2 kişi sağlık ekipleri tarafından olay yerindeki ambulansa alındı. Yapılan ilk müdahalede vatandaşlardan birinin kolundan hafif yaralandığı tespit edilirken, her iki kişiye de gerekli ilk yardım uygulandı. Yaralıya ambulansta müdahale edildikten sonra durumlarının hafif olduğu bildirildi.
Olayla ilgili olarak yetkililer, denizde ve sahil şeritlerinde dikkatli olunması, sörf ve su sporları sırasında koruyucu donanım kullanımının önemine dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü aktarıldı.
BEYKOZ ÇUBUKLU SAHİLİ'NDE SÖRF TAHTASI ÜZERİNDEKİ 2 KİŞİ DENİZE DÜŞEREK SÜRÜKLENDİ. SAHİL GÜVENLİK BOTU YARDIMIYLA SUDAN ÇIKARILAN 2 VATANDAŞ KAZAYI HAFİF YARALI OLARAK ATLATTI.