BEUN’da başarı ve mutluluk diplomalarla taçlandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 2025-2026 mezuniyet töreninde diplomalar verildi; duygusal anlar, yemin ve kep atma gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 15.06.2026 12:04
Güncelleme Tarihi: 15.06.2026 12:08

BEUN’da başarı ve mutluluk diplomalarla taçlandı

Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni yapıldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) 2025-2026 Akademik Yılı Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, senato üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ile aileleri katıldı. Program, aziz şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Fakülte birincisinden duygusal konuşma

Fakültenin birincisi, Psikoloji Bölümü öğrencisi Lütfullah Kılıç, tüm mezunlar adına yaptığı konuşmada ailelere, akademisyenlere ve üniversite yönetimine teşekkür etti. Kılıç, üniversite eğitiminin akademik bilginin ötesinde dayanışma ve birlikte üretme kültürü kazandırdığını vurguladı. Konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden sınıf arkadaşı Emre Can Uslu'yu rahmet, özlem ve minnetle andı; bu anlar salonda duygusal bir atmosfer yarattı. Kılıç, Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir." sözünü hatırlatarak mezunlara başarı ve sağlık temennisinde bulundu.

Dekan ve rektörün mesajları

Teoman Duralı İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melih Geniş, fakültenin Arkeoloji, Psikoloji, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe ve Tarih bölümlerindeki akademik çalışmalar ve topluma katkılarına değinerek mezunların eleştirel düşünme, toplumsal sorumluluk ve insani değerlerle donandığını söyledi. Dekan Geniş, Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'e fakültenin gelişimine sağladığı katkılar için teşekkürlerini sundu.

Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, deprem felaketinde hayatını kaybeden öğrencileri rahmetle andı ve üniversitede edinilen kazanımların mezunlar tarafından her yere taşınması gerektiğini vurguladı. Rektör Özölçer'in konuşmasından öne çıkan vurgu, mezunların mesleki birikimlerini ve sorumluluk duygusunu yaşam boyu sürdürmeleri oldu.

Törenin ritüelleri ve ödüllendirmeler

Konuşmaların ardından fakülte birincisi Lütfullah Kılıç adının yazılı olduğu plakayı yaş kütüğüne çakarak başarısını üniversite tarihine kazıdı. Programa göre birinciye, ikinciye (Uğur Talha Tekeoğlu) ve üçüncüye (Zeynep Su) başarı belgeleri takdim edildi; ayrıca Psikoloji, Sosyoloji, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı ile Tarih bölümlerinde dereceye giren öğrencilere belge verildi. Tören sonunda mezun olan tüm öğrencilere temsili diplomaları sunuldu.

Mezuniyet yemini ve kep atma coşkusu

Mezuniyet yemini sırasında öğrenciler mesleki etik, insanlık değerleri ve sorumluluklarına bağlı kalacaklarına dair toplu olarak söz verdi. Yemin töreninin ardından mezunlar büyük bir coşkuyla keplerini fırlattı; tören, hatıra fotoğrafları ile son buldu. Gün, öğrenciler, aileleri ve akademisyenler açısından duygu, gurur ve umut dolu anlara sahne oldu.

Not: Haberde yer alan kişi ve kurum adları ile sayı ve tarihler orijinal metindeki şekilde korunmuştur.

BEUN’DA BAŞARI VE MUTLULUK DİPLOMALARLA TAÇLANDI

BEUN’DA BAŞARI VE MUTLULUK DİPLOMALARLA TAÇLANDI

BEUN’DA BAŞARI VE MUTLULUK DİPLOMALARLA TAÇLANDI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.