Beşiktaş Ulus'ta fren yerine gaza bastığı iddia edilen sürücünün yol açtığı zincirleme kaza kamerada
Kaza, dün saat 14.00 sıralarında Beşiktaş Ulus'ta meydana geldi. İddialara göre park etmeye çalışan sürücü fren yerine gaza basınca araç kontrolden çıktı ve geri geri hızla giderek zincirleme bir kazaya yol açtı. Olay anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Kaza anı ve hasar
Görüntülerde otomobilin geri geri hızla hareket ettiği, sırasıyla seyir halindeki taksiye, ardından bir ağaca, park halindeki otomobile ve son olarak inşaat halindeki binaya çarparak durduğu görülüyor. Çarpmanın etkisiyle binanın camları ve demir korkulukları zarar gördü.
Kazanın ardından sürücü hafif şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde başka yaralanma bildirilmediği, yetkililerin kaza ile ilgili inceleme başlattığı belirtildi.
Görgü tanığı açıklaması
Hasar gören binanın güvenlik görevlisi Selim Ünaldı olay yerinde yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Araba geri geri gelirken hızlandı. Araba otomatik vitesmiş. Sürücü fren yerine gaza basmış. Süratli bir şekilde gelip buradaki korkuluklara ve duvara vurdu. Çarpmanın etkisi ile arkadaki binanın camları patladı. Araçlara da vurdu. Yolda seyir halindeki taksiye de vurdu. Sürücü hastaneye kaldırılmış. Başka kimseye bişey olmadı".
Güvenlik kamerası kayıtları kaza zincirinin başlangıcından sonuna kadar kaydedildi; soruşturma ve hasar tespiti çalışmalarının görüntüler eşliğinde yürütüleceği bildirildi.
Beşiktaş'ta fren yerine gaza basan sürücünün yaptığı akılalmaz kaza kamerada