Beşiktaş, Lausanne rövanşına sahasında hazırlanıyor — Solskjaer: Oyunu domine edip turu geçmek istiyoruz

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi play-off rövanşında Lausanne ile sahasında karşılaşacak. Solskjaer oyunu domine ederek turu geçmek istediklerini, Rashica'nın yokluğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.08.2025 15:11
Güncelleme Tarihi: 27.08.2025 15:23

Beşiktaş, Lausanne rövanşına sahasında hazırlanıyor — Solskjaer: Oyunu domine edip turu geçmek istiyoruz

Beşiktaş-Lausanne rövanşı öncesi basın toplantısı

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında yarın sahasında Lausanne ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer ve savunma oyuncusu Gabriel Paulista, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

Solskjaer ilk maçtaki olumlu noktaları vurgulayarak takımın neye ihtiyacı olduğunu bildiğini ve hazır olduklarını söyledi. Sentetik saha, sakatlıklar (Mert ve Svensson) ve farklı sistemler nedeniyle hücumda bağlantı kopuklukları yaşanabileceğini belirtti. "Hücumda fırsatlar yakaladık. Topu da kontrol ettik. Ben deplasmandaki performansımızdan dolayı mutluyum." ifadelerini kullandı.

Solskjaer'in önceliği: oyunu domine etmek

52 yaşındaki teknik adam, maçın ilk düdüğünden itibaren oyunu domine etmek istediklerini vurguladı. Taraftarın desteğine atıfla "Geçen hafta Lausanne ilk defa kapalı gişe oynadı. Yarın da bizim taraftarımız inanılmaz destek verecek. Harika bir atmosfer oluşturacaklarını biliyorum." dedi. Solskjaer, rakibin "Karşılaştığımız en iyi takım Beşiktaş" demesini istediğini ifade etti ve iyi bir başlangıç yapmanın önemine dikkat çekti.

"Rakibimizi domine etmek istiyoruz. Rakibin 'Karşılaştığımız en iyi takım Beşiktaş' demesini istiyorum."

Rashica'nın durumu

Solskjaer, kanat oyuncusu Milot Rashica'nın sakatlığı nedeniyle kadroda olmayacağını açıkladı: "Milot Rashica, yarın yüzde 99,99 bizimle olmayacak. Bir kas sakatlığı var." Oyuncunun milli maç arasının ardından sahalara dönmesi bekleniyor.

Savunma ve gol sorununa yönelik değerlendirme

Teknik direktör takımın bu sezon oynadığı 6 maçta da iyi savunma yapamadığını, bu yüzden çok gol yediklerini söyledi: "İyi savunma yapamadık ve bu kadar (11) gol yedik. Gelişmek için çabalıyoruz. Yarın gol yememek için çalışacağız." Solskjaer savunmanın ileri uçtan başladığını vurguladı ve kazanmak için önce gol yememek gerektiğinin altını çizdi.

Solskjaer sistem çeşitliliği ve saha içinde değişikliklerle rakiplere zorluk çıkarma hedefinde olduklarını belirtti; ön alan baskısını sürekli istemesinin nedenini de oyunun kontrollü ilerlemesi olarak açıkladı.

Transfer stratejisi ve takım inşası

Solskjaer, başkan Serdal Adalı ve scout ekibinin transfer çalışmalarını "tutku ve istekle" yürüttüğünü anlattı. Yeni transferlerin genç ve gelişime açık oyuncular olduğunu, kısa süreli çözüm yerine uzun vadeli bir takım inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi: "Herkes 1 Temmuz'da takım hazır olsun ister. Bu kolay olmuyor, zaman ve sabır gerekli."

Fiziksel bir takım kurma hedefinden söz eden Solskjaer, oynadıkları maçlarda rakiplerinden daha fazla koşma gayreti içinde olduklarını ve önümüzdeki sezonlarda bunun meyvesini almayı beklediklerini ifade etti.

Gabriel Paulista: "Yarın için elimizden geleni yapacağız"

34 yaşındaki Gabriel Paulista, Lausanne karşısında sahada daha büyük enerjiyle oynamaları gerektiğini belirtti: "İlk maçı kaybetmemek pozitif bir gelişme. Yarın kendi sahamızda oynayacağız. Taraftarımızın da desteğini göreceğimizi biliyoruz. Yarınki maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

Paulista savunmadaki sıkıntılara değinerek gol yemenin sadece dört savunmacının sorunu olmadığını, takım olarak daha iyi olmaları gerektiğini söyledi. Duran toplarda gelişme gerektiğini ve kişisel olarak hatayı ilk üstlenecek isimlerden biri olduğunu aktardı. Üçlü savunma sistemine uyum sağladıklarını ve bu sistemde kendilerini daha güvende hissettiklerini ifade etti.

Sonuç odaklı yaklaşım

Basın toplantısında öne çıkan tema, oyunu kontrol etme arzusu, savunma disiplinini artırma ihtiyacı ve genç oyuncularla sürdürülen uzun vadeli yapılandırma oldu. Solskjaer hem saha içi düzenlemeler hem de kulüp vizyonu açısından net hedefler koyarken, Gabriel Paulista ise saha performansıyla bunları destekleme taahhüdünde bulundu.

Beşiktaş yarınki maçta sahadan tur atlayarak çıkmayı ve taraftar desteğiyle olumlu bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında yarın sahasında Lausanne ile karşılaşacak Beşiktaş'ta...

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında yarın sahasında Lausanne ile karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanşında yarın sahasında Lausanne ile karşılaşacak Beşiktaş'ta...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı