Bergama'da BERKSAV Tiyatro Günleri: Hafta Boyu Oyun, Atölye ve Konferanslarla Kültür Etkinliği

BERKSAV tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında düzenlenen Bergama Tiyatro Günleri, hafta boyunca ücretsiz atölye, oyun ve konferanslarla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 28.03.2026 15:04
Güncelleme Tarihi: 28.03.2026 15:04

Bergama'da BERKSAV Tiyatro Günleri: Hafta Boyu Oyun, Atölye ve Konferanslarla Kültür Etkinliği

Bergama'da Tiyatro Günleri yoğun ilgi gördü

İzmir’in Bergama ilçesinde, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı (BERKSAV) tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Bergama Kültür Merkezi'nde düzenlenen BERKSAV Tiyatro Günleri, izleyicilere hafta boyu süren zengin bir program sundu. Etkinlikler, tiyatro oyunları, atölyeler ve konferanslarla kent sakinlerine yönelik kapsamlı bir kültür faaliyeti olarak gerçekleşti.

Program ve katılımcılar

Etkinlikler, BERKSAV Tiyatrosu Yönetmeni ve Bergama Tiyatro Günleri Genel Koordinatörü Kemal Kırlar koordinasyonunda bir hafta sürdü. Bergamalı sanatsever gençler, ünlü tiyatro sanatçıları Tayfun Eraslan ve Kamil Güler ile BerKMde gerçekleştirilen Sahne Mahne,Oyun Moyun Hayat Üzerine adlı etkinlikte bir araya geldi.

Program kapsamında yer alan etkinlikler arasında şunlar bulunuyordu: Parşömen Ustası Meltem Demirel tarafından yürütülen Parşömen’den Lambader Atölyesi, Bergamalı tiyatro sanatçısı Salihcan Saban’ın sergilediği Bir Deli’nin Hatıra Defteri, Semra Süt’ten çocuklar için Bir Anadolu Masalı ve BERKSAV Oda Tiyatrosu tarafından sahnelenen Benim Güzel Pabuçlarım yer aldı.

Ayrıca, Doç. Dr. Güler Ateş ve Doç. Dr. Murat Tozan’ın katıldığı Antik Pergamon’da Tiyatro Dionysos konulu konferans, Bergama Kozak Aşağıbey Toprağın Feryadı isimli oyun ve Tiyatro Pınar tarafından sahnelenen bu sen değilsin oyunu da programda yer aldı.

Vakfın rolü ve erişilebilirlik

BERKSAV yönetimi etkinlikleri Bergamalı izleyiciler için ücretsiz olarak düzenledi. BERKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Özbek etkinlikle ilgili olarak şunları kaydetti: '23-29 Mart tarihleri arasında Bergama’da çok güzel bir hafta geçiriyoruz. BERKSAV Tiyatro Günleri etkinlerini Bergamalı izleyicilerimiz için ücretsiz düzenliyoruz.Haftanın yedi günü boyunca gün içerisinde çeşitli atölyeler, sanatçılarımızı ağırlıyoruz. Her gün akşam bir Oyun, Söyleşi ve Panel etkinliği düzenliyoruz. Yurt içinde çoğu il ve ilçede olmayan Kültür ve Sanat ile ilgili bir kurum var Bergama’da o da BERKSAV. Vakfımızda tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yönetim anlayışımız var. BERKSAV’da kurulduğu günden bu yana hizmet eden Yönetim Kurulu Başkan ve Yöneticilerimiz en ufak bir ücret almadan bu hizmeti yapıyor. Bunun tek bir sebebi var Bergama olmak, Bergamalı olmak, Bergamalıya faydalı olmaktır. Hepimiz bu memleketin insanıyız. Bergama ve Bergama’nın kültür ve sanatıyla ilgilene herkesi BERKSAV’a bekliyoruz' diye konuştu.

Hafta boyunca sunulan çeşitli atölye ve sahneleme olanakları, hem yetişkin hem çocuk izleyiciler için farklı beklentilere yanıt verdi. Etkinliklerin yerel düzeyde kültürel erişimi artırma ve gönüllülük esasına dayalı bir yapıyla yürütülmesi, BERKSAV'ın Bergama kültür yaşamındaki rolünü öne çıkardı.

ÜNLÜ TİYATRO SANATÇILARI TAYFUN ERASLAN VE KAMİL GÜLER BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİNDE ( BERKM)DE SAHNE...

ÜNLÜ TİYATRO SANATÇILARI TAYFUN ERASLAN VE KAMİL GÜLER BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİNDE ( BERKM)DE SAHNE MAHNE,OYUN MOYUN HAYAT ÜZERİNE İSİMLİ BİR ETKİNLİK İLE BERGAMALI SANATSEVER GENÇLER İLE BİR ARAYA GELDİ.

İZMİR'İN BERGAMA İLÇESİNDE , BERGAMA KÜLTÜR VE SANAT VAKFI ( BERKSAV ) TARAFINDAN 27 MART DÜNYA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.