Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg'u kabul etti. Belarus Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Lukaşenko, Kellogg ile Bağımsızlık Sarayı'nda bir araya geldi.
Görüşmede, Belarus ile ABD arasındaki ilişkiler, bölgesel ve uluslararası meseleler ile dünya üzerindeki mevcut durum ele alındı. Basına açık bölümde konuşan Lukaşenko, Kellogg'u kabul etmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Buraya gelişiniz dünyada ses getirdi. Ancak buna şaşırıyorum. Acaba normal bir diyalog kurup, işimizi, ikili ilişkilerimizi konuşamaz mıyız?" dedi.
Kellogg ise, mevcut dönemin tehlikeli olduğunu belirterek, "Eğer akıllı ve adil olmazsak, karşı karşıya kaldığımız krizler çok daha büyük boyutlara ulaşabilir," şeklinde yorumda bulundu.