Bedirhan Şener'in İfadesi ve Dava Süreci
Eski bakanlardan Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in, anneannesini öldürme suçlamasıyla yargılanmasına Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık Bedirhan Şener, ailesi ve avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti, duruşmada Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporunun henüz dosyaya ulaşmadığını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı ise davaya katılma talebinde bulundu.
Sanık Bedirhan Şener'in Durumu
Bedirhan Şener, duruşmada beyanının olmadığını ifade ederken, cumhuriyet savcısı sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme, bakanlığın davaya katılma talebini kabul ederken, Şener'in tutukluluk halinin devamına karar verdi.
Dava, 29 Ocak 2025'e ertelendi. İddianamede, Bedirhan Şener'in anneannesini rehin aldıktan sonra silahla öldürdüğü belirtilerek, "üst soya karşı kasten öldürme", "üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor.