DOLAR
42,69 0%
EURO
50,14 0%
ALTIN
5.919,75 -0,37%
BITCOIN
3.678.791,54 2,8%

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın LGK-82 Mühimmatı ile Hedefi Tam İsabetle Vurdu

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın LGK-82 mühimmatı ile gerçekleştirilen atış testinde hedefi tam isabetle vurdu.

Yayın Tarihi: 06.08.2025 13:10
Güncelleme Tarihi: 06.08.2025 13:10

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın LGK-82 Mühimmatı ile Hedefi Tam İsabetle Vurdu

Bayraktar AKINCI, LGK-82 Mühimmatı ile Başarıya İmza Attı

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın geliştirdiği LGK-82 mühimmatı ile yaptığı atış testinde hedefini tam isabetle vurdu. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) Haluk Görgün, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yüksek irtifa, uzun havada kalış süresi ve hassas vuruş kabiliyetini bir araya getiren AKINCI'nın testlerindeki başarısının önemini vurguladı.

Başarının Detayları

Görgün, "Hedefe milimetrik hassasiyetle ulaşan bu başarı, mühendislerimizin vizyonunun ve sistem entegrasyon kabiliyetimizin en somut göstergesidir. Emeği geçen Baykar ve ASELSAN ekiplerimizi tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

ASELSAN ve Baykar Yönetiminden Yorumlar

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, LGK-82'nin sahada kendini kanıtlamaya devam ettiğini belirtti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ise, "Bayraktar AKINCI LGK-82 Atış Testi. Tam İsabet." ifadesiyle testin sonuçlarını değerlendirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı