Bayburt'ta öğrencilere Kızılay haftası tanıtıldı

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası'nda Bayburt'ta anaokulu ve ilkokul öğrencilerine Kızılay'ın yardım, afet müdahale ve gönüllülük çalışmaları tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 03.11.2026 10:28
Güncelleme Tarihi: 03.11.2026 10:28

Bayburt'ta öğrencilere Kızılay haftası tanıtıldı

kızılay haftası kapsamında bilgilendirme ziyaretleri

29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası çerçevesinde farklı okullardan öğrenci ve öğretmenler, Kızılay Bayburt Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarete katılan okullar arasında Süleyman Ersoy İlkokulu, Kızılay Anaokulu, Sınav Koleji Anaokulu ve Fatma Ersoy Anaokulu yer aldı. Program sırasında Kızılay'ın faaliyetleri tanıtılırken, gönüllülerle yapılan çalışmalar da gündeme getirildi.

çalışmaların kapsamı:

Şube bünyesindeki birimler öğrencilere ayrıntılı biçimde anlatıldı. Miniklere Kızılay'ın ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları, afet ve acil durumlarda üstlendiği görevler ile toplum sağlığı alanındaki çalışmaları aktarıldı. Eğitimler yaş gruplarına uygun biçimde düzenlenerek ilk yardımın hayat kurtarmadaki önemi üzerinde duruldu ve acil durumlarda doğru müdahale ile temel ilk yardım uygulamaları hakkında uygulamalı veya görsel bilgiler paylaşıldı.

aşevleri ve gönüllülüğün rolü:

Programda Kızılay'ın aşevlerinde sağlanan yemek desteği ve bu hizmetlerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmasındaki önemi vurgulandı. Ayrıca farklı yardım faaliyetlerinde gönüllülerin üstlendiği roller ele alınarak, yardımlaşma ve dayanışma kültürünün nasıl örüldüğü anlatıldı. Öğrencilere gönüllülüğün toplumsal faydası ve katılımcı olmanın önemi aktarıldı.

Ziyaretin temel amacı, Kızılay'ın çalışmaları hakkında doğru bilgi verilmesi ve yardımlaşma, dayanışma ile gönüllülük bilincinin küçük yaşlarda pekiştirilmesiydi.

BAYBURT’TA ÖĞRENCİLERE KIZILAY HAFTASI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

BAYBURT’TA ÖĞRENCİLERE KIZILAY HAFTASI KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.