Bayburt'ta 12 milyon TL bütçeli Küme Sera Yapımı Projesi hayata geçiriliyor

Bayburt'ta kırsal kalkınma ve modern örtü altı üretimi desteklenecek; 12 milyon TL bütçeli Küme Sera Yapımı Projesi için protokol imzalandı.

Yayın Tarihi: 15.05.2026 10:22
Güncelleme Tarihi: 15.05.2026 10:26

Bayburt'ta 12 milyon TL bütçeli Küme Sera Yapımı Projesi hayata geçiriliyor

Bayburt'ta Küme Sera Yapımı Projesi

Bayburt'ta kırsal kalkınmayı desteklemek, üretici gelirlerini artırmak ve modern örtü altı üretimini yaygınlaştırmak amacıyla 12 milyon TL bütçeli Küme Sera Yapımı Projesi hayata geçiriliyor. Proje, bölgedeki örtü altı üretim altyapısını güçlendirmeyi ve üreticilerin modern seracılık imkanlarından daha fazla yararlanmasını sağlamayı hedefliyor.

Protokol ve taraflar

Projenin protokolü, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Başkanı Hakan Gültekin ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Abdurrahman Müftüoğlu tarafından imzalandı. İmzalanan protokol, uygulama sürecinin resmiyet kazanmasını sağladı.

Hedefler ve beklenen etkiler

Proje kapsamında uygulanacak küme sera modeliyle üreticilerin aynı alanda daha düzenli, verimli ve sürdürülebilir üretim yapmasına destek verilecek. Bu yaklaşımın, kentte seracılığın gelişmesine ve kırsalda üretim çeşitliliğinin artmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Projeyle örtü altı üretim altyapısı güçlendirilecek; üreticilerin modern seracılık tekniklerine erişimi artırılarak tarımsal gelirlerin yükseltilmesi amaçlanıyor.

BAYBURT’TA 12 MİLYON LİRALIK KÜME SERA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

BAYBURT’TA 12 MİLYON LİRALIK KÜME SERA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

BAYBURT’TA 12 MİLYON LİRALIK KÜME SERA PROJESİ HAYATA GEÇİRİLİYOR

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.