![Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_6570826c942b6.jpg)
Tuzlu Kurabiyenin Püf Noktaları ve Tarifi
Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tuzlu kurabiye yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yoktur. Ancak tuzlu kurabiyenin bayatlamadan uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi için malzemeler ve yapılışı:
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri için;
• 1 yumurta sarısı
• Susam ve çörekotu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapılışı
- Bir kaseye margarin veya tereyağı ve sıvı yağı alın ve iyice karıştırın.
- Toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru çok sert yapmayın, yoksa kurabiyeleriniz sert olur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Resimdeki gibi yuvarlak veya çubuk şeklinde yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu tariften iki tepsi kurabiye çıkacaktır. Afiyet olsun.