Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Tarifi

Tuzlu kurabiye yapmak için margarin, sıvı yağ, şeker, sirke, kabartma tozu, tuz ve un kullanılır. Bayatlamayan kurabiyeler elde edilir. Susam ve çörek otu ile süslenir.

Yayın Tarihi: 06.12.2023 17:22
Güncelleme Tarihi: 06.12.2023 17:22

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Tarifi

Tuzlu Kurabiyenin Püf Noktaları ve Tarifi

Tuzlu kurabiye, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tuzlu kurabiye yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yoktur. Ancak tuzlu kurabiyenin bayatlamadan uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, bazı püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi için malzemeler ve yapılışı:

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Tarifi

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye İçin Malzemeler

  1. 250 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağı
  2. 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  3. 2 yemek kaşığı toz şeker
  4. 2 yemek kaşığı sirke
  5. 1 paket kabartma tozu
  6. 1 tatlı kaşığı tuz
  7. Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

Üzeri için;
• 1 yumurta sarısı
• Susam ve çörekotu

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Püf Noktaları ve Tarifi


Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Yapılışı

  • Bir kaseye margarin veya tereyağı ve sıvı yağı alın ve iyice karıştırın.
  • Toz şeker, sirke, kabartma tozu ve tuz ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru çok sert yapmayın, yoksa kurabiyeleriniz sert olur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli verin. Resimdeki gibi yuvarlak veya çubuk şeklinde yapabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kurabiyeler altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu tariften iki tepsi kurabiye çıkacaktır. Afiyet olsun.