DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.860.556,5 -0,17%

Bayat ekmeği değerlendirmenin en lezzetli yolu! Ev yapımı tavuklu papara tarifi!

Tavuklu Papara, Türk mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlarından biri. Hem tok tutucu hem de damak çatlatan bu eski usul yemek, sofralarda da ayrı bir öneme sahip. Bugün size bu eşsiz lezzetin tarifini veriyoruz. Hazırsanız detaylara geçebiliriz...

Yayın Tarihi: 11.03.2024 07:03
Güncelleme Tarihi: 11.03.2024 07:03

Bayat ekmeği değerlendirmenin en lezzetli yolu! Ev yapımı tavuklu papara tarifi!

Tavuklu papara, içindeki malzemelerin mükemmel uyumundan dolayı lezzetli bir yemek. Tavuk eti, bayat ekmek kırıntıları, yoğurt ve salçalı sos ile yapılan bu yemek, evinizdeki bayat ekmekleri israf etmemenizi sağlayacak. Hem kolay hem de ucuz olması, onu bizim favorimiz yaptı bile. Bu harika yemeği tadın ve bize katılın. 

PAPARA YEMEK TARİFİ

Antakya usulü papara yapmak isteyenler için gerekli malzemeler;

  • Ekmek (Kızartılmış da Olur) 
  • 5 Dilim Tavuk But 
  • 2 Adet Zeytinyağı 
  • 4 Yemek Kaşığı Sarımsaklı Yoğurt 
  • 1 Kase Tereyağı 
  • 2 Yemek Kaşığı Yemeklik Doğranmış Soğan 
  • 1/2 Adet Biber Salçası 
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 
  • 1/2 Yemek Kaşığı Sıcak Su 
  • 1/2 Su Bardağı Tuz 
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber 
  • 1/2 Çay Kaşığı

 

tavuklu papara tarifi

PAPARA TARİFİ

  • Önce tavuk butları suyla birlikte haşlayın. 
  • Pişince tavadaki yağa didikleyerek koyun. 
  • Tavuklar kızarana kadar tuz ve karabiber ilave ederek soteleyin. 
  • Tavukları kenara alın. 
  • Aynı tavada tereyağı eritin ve soğanları kavurun. 
  • Salçaları da ekleyip karıştırın. 
  • Son olarak suyu ilave edin ve kaynatın. 
  • Sos hazır olunca ateşi kapatın. 
  • Ekmek dilimlerini servis tabağına dizin. 
  • Üzerine tavukları yerleştirin. 
  • Sarımsaklı yoğurt ve salça sosunu da tavukların üzerine gezdirin. 
  • Tavuklu papara servise hazır. 

Afiyet olsun! 

Yazar
EDİTÖR

semanur_